Siden vi er i julemåneden må vi ha litt prat om mat. Søndag hadde tre av oss bestemt at det skulle bakes lefser. Vi samlet oss på Kolsås og startet opp. Først laget vi deigen. Så delte vi den opp i om lag 14 emner, men da ble lefsene mindre. 10- 12 emner hvis en vil ha større lefser. På nynorsk kaller vi det løfser.
Oppskriften
Vi startet å bake, og stekte lefsene etter hvert. Men det er viktig å legge et vått koppehåndkle på lefsene etter hvert som de er stekt. Vi hadde stekeplate, takke som det kalles. Vi snur dem når vi ser så vidt i brunfargen, samme på andre siden.
Vi baker og steker
Straks alle lefsene var stekt, laget vi kremen som skulle smøres på lefsene. Så smurte vi vann på en 3-4 i gangen og lot det meste tørke før vi startet å smøre. Slik blir lefsene bedre å brette.
Slik gjør vi
Lefsene ligger i stabel
Så må vi smøre
Så bretter vi kantene
Etter å ha smurt kantene bretter vi igjen
Så var det prøvesmaking til kaffen, resten ble delt etter som en ville ha og lagt i plastikkposer. Lefsene egner seg godt til frysing.
Lefsene er klar
Prøvesmaking
Lefsene smakte godt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar