Det var lørdag og like flott vær. Jeg gikk ut på verandaen på gjestehuset og så bort på sauer som beitet i ro og mak. Etter frokost var først et besøk i Ulsteinvik. Derfra området kommer løpestjernen Karsten Warholm. Da vi kom dit, ble bilen parkert og vi gikk oss en runde. Den staselige statuen i sentrum, tok jeg bilde av, og av bodene der politikerne stod og ville kapre velgere. Jeg sa som sant var at jeg hadde allerede stemt. Da var alt klart, og vi kjørte tilbake, men først om gravplassen der vi plantet blomster vi hadde med, så tilbake til gjestehuset.
Saueflokken
Statuen i Ulsteinvik
ValgboderSå tilbake til gjestehusetNå skulle vi besøke slekt i Ytre Herøy. Vi kjørte over Herøybrua, og da tok jeg bilde i retning Ulsteinvikområdet. Før Fosnavåg, svinget vi av og kjørte mot leiligheten til svigerinnen Arnhild. Her har hun en stor leilighet med fin utsikt. Vi så først på utsikten, så ble det servert lasagne, salat og to sorter brød. Det smakte meget godt.
På vei over Herøybrua
Utsikt fra leiligheten.
Arnhild i midten med barnebarn og oldebarn
kaffebordet. Se gode kakene.
Utsikt fra andre siden
Strålende utsikt fra
hotellterrassen
Festlyden
Stor, flott båt
Da båten kom, gikk vi ned til kaia, og om bord i båten og tok plass. Etter 15 minutter på blikkstille sjø, var vi framme på Skotholmen og gikk på land. Der lå stedet vi skulle spise middag, og bordet stod klart, men vi skulle først se oss om på den tidligere fiskebua, samt se gamle bilder og høre om historien.
Blikkstille sjø
Røykeriet kom rundt 1920. I 1937 ble holmen kjøpt av tre brødre fra Remøy. Her drev de sildesalting. Under Andre verdenskrig ble det gjemt våpen her. Så seint som på 1950-tallet var det et yrende liv her med sildemottak
Gamle bilder fra
før i tiden
Svein fortalte
Så startet serveringen. Først kom en bonusrett med flere små delikatesser vi kunne forsyne oss fra, jeg kan nevne tørket sild. Etter det kom rett etter rett, lekkert dandert, og en kelner orienterte for hver rett som ble servert. Jeg kan nevne kamskjell og reker, krabbesuppe, lunge med kantarell, så breiflabb. Siste rett var dessert som var sjokolademousse med bringebær, ananas som hadde ligget i Kaptein Morgan rom, pluss pyntet med stikkelsbær og blåbær. Vin hadde vi bestilt etter eget ønske.
Først bonusmat
Kamskjell og reker
Krabbesuppe
Lunge med kantarellSå breiflabbFint lys i havgapet
Historiske tufter
Avrunding med dessert
Siste del i morgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar