Etter en tidlig frokost i Bandung neste morgen, ble vi kjørt til togstasjonen. Turen ti Yogyakarta skulle ta 8 timer. Det høres lenge ut, men det var så mye å følge med på fra togvinduet at tiden gikk fort. Vi så folk i arbeid på markene, og på rismarkene. Vi så vulkaner, det er mange av dem i Indonesia. Vi i reise-gruppen hadde alle vindusplass.
På toget
Folk jobbet på markene
Mange vulkaner
Vi var framme i Yogyakarta kl. 14. 30, og ble kjørt til hotell Hyat Regency. Der sjekket vi inn, hotellet lignet på en pagode. Nå ble det straks bytte til badetøy, og vi fant veien til et av hotellet badebassenger, for der var flere.
Hotellet
Fra Yogjakarta
Yogyakarta er Javas kulturelle sentrum, og her var 500 000 innbyggere. Byen er også et sultanat. Om kvelden spiste vi middag, ekte javanesisk, på et annet hotell. Vi gikk inn og opp en trapp, utenfor døren tok vi av skoene. Så inn der vi satte oss ved lave bord, på benker med puter. Så gikk vi til buffé og forsynte oss av mye forskjellig javanesisk mat. Da middagen var over, gikk vi til et rom og fikk se skyggespill. En ekte javanesisk kveld, det var interessant.
Middag
Neste dag var søndag 1. påskedag dro vi på byrundtur. Vi så palassområdet, der bor sultanen med familie. På området var også saler kun med tak, så vi kunne se inn. Så dro vi til en batikk-fabrikk, der fikk vi se hvordan de laget batikk. Vi var også til et sølv-verksted.
Fra palass-området
De laget batikk
Om kvelden ble det litt av en middag, den skulle vi spise i et palass. Vi skulle spise i palasset der sultanens bror bodde. Så vi pyntet oss og var klar. Vi tok gruppebildet rett ved hotellet, så satte vi oss i hestevogner, og kusken styrte hesten, så kurset vi i kortesje mot palasset.
Gruppebilde ved hotellet
Kusken for vognen vi satt
Framme ved palasset ble først underholdning. Vi ble plassert ved småbord foran en scene, der danset to unge danserinner for oss, de danset klassiske hoff-danser. Vi fikk servert småsnacks, jeg kan nevne en liten pannekake, samt stekt banan med ost.
Danserinnene
Så inn dit vi skulle spise. Prinsen leide ut kjøkkenet og spisestuen iblant, og dette var spennende. Jeg tok meg en runde og så på kjøkkenet, så spiste vi ved langbord i spisestuen. Dette passet fint for en av reiseselskapet, for han hadde jubileum. Han skulle reise til utlandet så jubileet gikk stille for seg, så endte han opp i de høyere kretser hos en prins. Det ble litt av et selskap.
I prinsens kjøkken
Da middagen var over, ble vi plassert foran scenen igjen. Nå skulle den kjente Ramayana-balletten danse for oss. De var svært dyktige. Til slutt ble vi overrakt små suvenirer som prinsens barn hadde laget, det var svært hyggelig, og senere ble de lagt i albumet om denne reisen. En utrolig kveld var over.
Ramayana-balletten
Suvenirene fra slottets barn
Neste morgen etter frokost, gikk vi en rask tur på hotellområdet. Så sjekket vi ut fra hotellet, tok plass i bussen, da var klokken 09.30. Nå kjørte vi nordvestover til byen Magelang. Der skulle vi se det buddhistiske tempelet Borobudur. Et fantastisk bygg.
Tempelet
En tror at byggingen av tempelet startet på 700-tallet, og 300 000 mennesker var med på byggingen. Dette tok 75 år. Folket gjorde det gratis for religionen, for å hylle Buddha. I tempelet så vi mange klokker, i hver klokke satt en Buddha. Klarte en å ta på en Buddha, gav det lykke. Jeg klarte å ta på to, sånn for sikkerhets skyld. Et fantastisk bygg. Nå kjørte vi til en restaurant, der spiste vi lunsj.
Oppe ved klokkene
Utsikt fra tempelet
Utsikt fra lunsjstedet, der
ser vi bussen også
Nå dro vi til neste tempelområde, nå skulle vi se Prambanan, et hinduistisk tempel. Det er bygd mellom 700 til 900 til ære for guden Shiva.
Prambanan
Ved foten av tempelet
Så en siste titt på tempelområdet. Nå tok vi plass i bussen, for vi skulle til flyplassen. Nå skulle vi videre fra Java. Det skal jeg fortelle om i neste innlegg.
Utsikt mot tempelområdet
Fortsettelse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar