fredag 10. oktober 2014

Elvecruise høsten - 14, del 4

Da har jeg endelig fått tilbake Internett og kan fortsette med del 4. Da jeg våknet onsdag morgen lå båten i Köln. Det ble en tidlig frokost, for kl. 08.00 skulle vi være klar for spasertur i byen. Vår guide, pluss en lokal guid førte an. Vi passerte først et torg der en demonstrasjon var i gang.

Demonstranter

De demonstrerte mot ISIS som nå er forkortet til IS. Fire demonstranter gikk rundt alene, og på deres klær stod at de sultestreiket for saken. Vi får håpe de får lønn for strevet

Sultestreiker.

Vi gikk gjennom en smal gate og kom til en plass som var oppkalt etter Willy Ostermann som hadde skrevet mange tekster til karneval.

En smal gate


Statuen
 
 
Kun 20 hus i dette området er eldre enn 60 år. Masse ble ødelagt under Andre verdenskrig. På bildet under er de tre husene til venstre fra middelalderen. De er høge og smale og ligner på husa i Amsterdam.

Gamle hus

Vi stoppet opp for å se på to kjente figurer i Köln. Til venstre er en klums fra landet. Den andre er mer oppegående og skal gi tips om hvordan en ter seg i en by.

Her er karene

Tårnet til Rådhuset er et landemerke, og er fra tidlig 1400- tal. Det var den gang tårn betydde makt. Mens vi stod der begynte det å spille. Fint å høre på.

Rådhustårnet

Rådhuset ble bygd i renessansestil og deler av det daterer seg tilbake til 1300-tallet, tårne som vi har hørt er fra 1400. Ei flott fasade.

Rådhuset

 Så kom vi til den berømte Kölndomen. Det er en romersk- katolsk katedral som har tatt over 632 år å bygge, fra 1248 til 1880. Denne kirken har den største fasaden i verden. Tårnet til kirken er 157 m høgt. Allierte flygere fikk under krigen streng ordre om ikke å bombe denne kirken, for den var grei å navigere etter. Likevel ble den truffet av 70 bomber, men kollapset ikke. Bebyggelsen rundt ble totalt ødelagt.

Kölndomen

Jeg var en snartur inn, men fikk ikke den tiden jeg hadde håpet på inne til å studere innredningen. Men så de flotte glassmaleriene og det mektige taket. Et storslagent bygg.

Taket

Glassmaleri

 På vei om bord la jeg lag med ei trønderdame, og vi ble enige om å besøke sjokolademuseet som lå rett ved båten, og det gjorde vi.

I Köln

Sjokolademuseet

Inne i museet

Båten gikk fra Köln kl. 11.00, og jeg var på soldekk og så utseilingen, etterpå var det lunsj med god mat som vanlig.

Utseilingen

Etter lunsj gikk jeg til soldekk igjen og så på omgivelsene. Langs kanalen fint bebygd langs åssidene, noen steder flatt og andre steder kupert.

Fint på land

 Grønne åser

Jeg så på solnedgangen før jeg gikk til middag. Maten var som vanlig upåklagelig. Til dessert fikk vi
Sjokolade mousse.

Solnedgang

   Desserten

Denne kvelden la vi til et sted som het Koblenz, og etter middag ble det kveldsvandring. Det var mørkt, men vi fikk et visst inntrykk av mange fine hus. Fin avslutning på dagen.

Flotte, gamle hus

Fin by

Fortsettelse følger


  
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar