Mandag er det en i familien som har bursdag, og det passet best å markere på fredag, dermed møtte vi opp. Avtalen var at vi skulle få se på forberedelsene til måltidet og lære av en ekspert å lage ferske vårruller. Først skulle det piskes egg som skulle brukes til omelett.
I gang
Så skulle kokes kyllingfileter samt risnudler. Etterpå kylling og omelett skjæres i strimler, det skulle også agurk. Det ble videre satt fram salat, koriander, og reker.
Maten lages
Det ble også laget saus med hvitløk og chili, den ble fordelt i små skåler og satt ved hver kuvert. I sausen skulle vårrullene dyppes når en skulle spise.
Bordet klart
På bordet kom også en skål med varmt vann, der skulle rispapiret vætes før en la inn lagvis av det som er nevnt, så rulles sammen. Eksperten rullet min vårrull for å vise perfekt måte, og de andre fulgte med.
Det smakte godt
Til dessert ble servert en ispudding med karamellsmak, samt en fruktsalat som var piffet opp med granateple. Kaffe til dem som ønsket det.
Kjempegodt
Etter et godt måltid ble det prat rundt bordet, men et par ungdommer som var gjester syntes vi skulle holde på med en selskapslek som ble vellykket i julen. Hver fikk en lappe og der stod hvem, eller hva man skulle være. Det ble en artig stund.
Hvem er dette?
Det ble en hyggelig kveld. Jeg ble over til lørdag, for vi hadde bestilt omvisning på NRK. Etter en god frokost ble det en stund til å nyte utsikten og prate litt med Janis.
Utsikten
Janis er våken
Så gjorde vi oss klar for å dra til Marienlyst, mens Janis skulle bare ut og gå tur. Jeg tok en titt til ned på Akerselva som nå er i vinterlig modus. Så en liten prat med Janis før vi to som skulle til NRK gikk for å ta bussen.
Vinterlig modus
Klar for spasertur
Del 2 i morgen.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar