Innbydelsen
I går på søndag dro vi av sted. Det var snøføre og bra, men sjåføren sa det var stedvis glatt. Jeg hadde vært i Holmenkollen før, men kun sett anlegget fra siden, nå stod vi oppe ved tårnet som hopperne setter ut fra.
Oppe ved tårnet
Jeg fatter ikke at hopperne våger å sette utfor. Her oppe fikk jeg et innblikk i hvor stort det er. Hoppbakken er 134 m, K- punktet er 120 m, og bakkerekorden satt av en østerriker er 141m.
Sett ovenfra
Holmenkollen er fra 1892, og er en av de eldste hoppbakkene som fortsatt er i bruk, bakken er ombygget flere ganger. Her oppe så vi denne statuen.
Hopperen
Bakken ble brukt ved OL i 1952, VM i 1930, 1966, 1982, og 2011. Ellers blir bakken brukt hvert år til forskjellige arrangement. Her oppe var også statue av bikkja i bakken.
Hunden
Vertskapet for utflukten
Nå kjørte vi et kort stykke ned til Frognerseteren. Det var mye folk ute på veiene og mye trafikk. Sjåføren parkerte og nå spaserte vi mot Frognerseteren.
Frognerseteren
Stedet er opprinnelig en seter som til 1848 lå under Frogner hovedgård. Tømmerbygninen ble oppført i dragestil.
I dragestil
Det var godt og varmt inne for det brant i den store peisen. Vi satte oss i et av romma, og nå ble det kaffe og eplekake.
Det smakte
God eplekake
Koselig på Frognerseteren
Til den gamle seteren hørte også en del av skogen i Nordmarka, nå kjent som Frogneseterskogen. Siden 1891 har det vært drevet restaurant på eiendommen. Både seteren og skogen ble solgt til Christiania kommune i 1889.
Utsikten ved vårt bord
Inne på Frognerseteren er en fin innredning i gammel romantisk stil med tømmerbjelker, store maleri på veggene, gamle åklær, og mye brukskunst.
Fra rommet vi satt i
Det var interessant å se Holmenkollen fra den vinkelen vi stod, og hyggelig avslutning på den gamle, ærverdige Frognerseteren. Det ble en kjekk søndag ettermiddag. Nå gikk vi ned til bilen på glatt underlag, tok et siste blikk på omgivelsene og kjørte tilbake.
Kjekt besøk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar