tirsdag 10. mars 2015

På fotoutstilling, mars 2015

På søndag dro noen av oss til Oslo for å se fotoutstillingen: The Photo Gallery. Den kjente fotografen Terry O`Neill var på et kort besøk i Oslo med utstillingen. Han startet sin karriere med å fotografere kjente personer da han var 20 år. Det var i 1960- årene da det var virkelige stjerner, sier han.

Den kjente fotografen

Fotoutstillingen ble holdt i garasjen til hotellet The Thief på Tjuvholmen. Vi skulle se utstilling i litt uvante omgivelser, dette kalles: Pop up- galleri. Det betyr at den blir raskt montert opp og ned, og fraktet rundt til ulike steder. Nå var vi kommet til garasjen under hotellet.

Framme ved utstillingen

Vi hadde lov til å ta bilder, men det var vanskelig på grunn av den skarpe belysningen, det ble gjenskinn. Bildet av Churchill er tatt i London i 1962, det var siste gangen han viste seg offentlig.

Churchill

 Fotografen fortalte i et intervju med Aftenposten at han startet sin karriere i den tiden det var virkelige stjerner, i de gylne 1960 og 1970- årene. Første gangen han traff Frank Sinatra var i 1968. Da var han hos stjernen i tre uker, og hadde kontakt med ham gjennom 30 år.

Frank Sinatra på
Miami Beach i 1968

  Frank i Miami 1968

David Bowie 1988

Det var tre fotografer til som hadde noen bilder på utstillingen. Lorenzo Agius hadde tatt bilde av Jack Nicholson i 2007.

Filmskuespilleren
Jack Nicholson

 Fotografen Douglas Kirkland hadde foreviget Marilyn Monroe i 1961, og den kjente moteskaperen Coco Chanel i 1962.

Marilyn

Sammen med Chanel

Fotografen Håkan Ludwigson hadde med et bilde som var tatt i Afrika i 1988. Det viser en flokk elefanter på vandring.

Zambezi 1988

Men de fleste av bildene var tatt av fotografen jeg innledet med Terry ONeill. Han sier at den gang var det virkelige stjerner, i dag er det dårligere kvalitet på stjernene. I 1967 tok han et spesielt bilde av Audrey Hepburn i St. Tropez.

En stjerne

    Det dyreste bildet er tatt av Brigitte Bardot. Fotografen forteller at akkurat da han skulle knipse kom en vind og blåste opp håret hennes, men bildet ble verdt kr. 350 000. Nå er det ingen stjerner lenger, sier han. Det er ingen Frank Sinatra, ingen Elvis Presley. Nå er det PR- folkene som bestemmer.

Brigitte Bardot

Da hadde jeg også vært på Pop up- galleri. Interessante fotografier, og de i et garasjeanlegg. Utstillingen varte kun tre- fire dager, og søndag da vi var der, var siste dagen. Artig å se bilder fra den gang  det virkelig fantes stjerner.

På vei tilbake

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar