Enebolig
Så kom vi til Briskeby brannstasjon, et funkisbygg fra 1963, de skulle bedre beredskapen på Oslo vestkant. Det er en av åtte brannstasjoner som har døgnvakt. De har ansvar for blant anna slottet og alle ambassadene.
Briskeby brannstasjon
Vi tok en liten pause på Bølgen & Moi sin første restaurant som ligger på Briskeby. Huset er bygget i funkisstil.
Bølgen & Moi
Videre kom vi til Langaardsløkken, en gammel løkkehage som ble offentlig park på 1990- tallet. Her er mange trær i det skrånende terrenget.
Langaardsløkka
Rudolf Steiner- høgskolen ble bygget i 1897 i ny-renessansestil. Den var opprinnelig pikeskole, men siden 1990- tallet har her blitt utdannet Steiner- pedagoger.
Steiner- høgskolen
De to siste husa vi spesielt la merke til før vi gikk fra Uranienborgsområdet var en klassisk Christiania bygård, og til slutt en grønn murvilla som nylig ble solgt for 20 millioner kroner.
Anno 1894
Prislapp: 20 mill.
Nå var vi kommet til Majorstua , et strøk på Oslos vestkant. Her ligger bygården Sigrid Undset bodde i perioden 1904- 1912. Her skrev hun romanen hun debuterte med: Fru Marta Oulie. Her skrev hun også romanen: Jenny.
Her bodde Undset
Vi kom til et flott bygg. Rosenborg teater, her lå byens første kommunale kino som åpnet i 1922. Bygget er oppført i 1888, nå er her butikklokaler.
Rosenborg teater
Så stoppet vi opp og studerte der en legendarisk skøyteløper har bodd, Oscar Mathisen. Her bodde han i andre etasje. Mathisen hadde 5 VM, 3 EM, 6 NM, pluss 14 verdensrekorder. Dette var før Hjallis sin tid.
En skøytemester bodde her
Valkyrie plass er en liten park bygd opp på en nedlagt T- banestasjon. Navnet Valkyrie stammer fra de nordiske stridsgudinner. Midt på plassen står skulpturen: Piken med humleranken.
På Valkyrie plass
Bogstadveien har siden slutten av 1800- tallet været hovedåre mellom sentrum og Majorstua. Her kan en se Holmenkollen i bakgrunnen.
Fra Bogstadveien
Bogstadveien kapell ble oppført i 1899. Det tilhører nå kirkens SOS. Kirkelig Kulturverksted ble grunnlagt her.
Bogstadveien kapell
Majorstukrysset er det travleste trafikknutepunkt i Oslo etter Jernbanetorget. Her ligger blant annet Majorstuhuset fra 1932 i funkisstil.
Majorstukrysset
Da var vandringen over, og vi gikk vi inn på Den gamle major, en pub og serveringssted som har eksistert siden 1921. Navnet viser til major Sundts stue som strøket har sitt navn etter. Da vi kom ut derfra, nærmet klokken seg 18.00, og nå skulle det være Kultur-natt i Oslo, det vi si de åpnet forskjellige dører fram til klokken 24.00. Men vi skulle bare på et par steder. Det fortelles om i morgen.
Besøk på Den gamle major
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar