fredag 7. august 2020

Tur ved Akerselva, august 2020

I går på torsdag, nyttet jeg det fine været og gikk tur ved Akerselva i Oslo. Den første fra familien  møtte jeg på Jernbanetorget, og der ble et spesielt bilde med Tigeren. 

Tigeren ble spesiell

Vi gikk mot Akerselva og så bort til det som før var en kornsilo, den ble omgjort til 16 etasjes høge Grünerløkka studenthus med 226 studentboliger, og stod ferdig i 2001.Det hvite lave bygget vi ser ved siden av, var Vestre Foss gård som før var en storgård, senere gjort om til restaurant. Den ble ødelagt i brann, men ble restaurert og gjenåpnet.

Tidligere kornsilo, og
nedre Foss gård

Vi spaserte ned Ingens gate, her er fargerike veggmalerier. så videre til uteserveringen på Blå, her sitter man nær elva som renner forbi. Her kom etter hvert en til fra familien.

Ingens gate
På Blå

Vi ruslet videre og på brua så vi tilbake til Blå, samt statuen ved elvekanten. Det er fint langs Akerselva som er 8 km lang.

Statuen ved elvekanten

På andre siden

Vi spaserte videre langs Akerselva som starter ve Maridalsvannet og renner gjennom flere bydeler i Oslo, og renner ut ved Bjørvika.

Idyllisk langs elva


Mer idyll


Det ble bestemt å lage park langs Akerselva, og ta vare på miljøet. Og her vi området vi ruslet var  idyllisk. Så kom også Joni, og hun skulle absolutt ut i elva.

Så kom Joni



Joni ville uti
Hun ville bade

Det var tid for pause, og vi satte oss på uteserveringen til kafé Syng. Her var god utsikt til veien langs elva, og mange var ute på tur. Vi så over til andre bredden der det også var utekafé. Jeg så flere langs bredden som prøvde fiskelykken, det er laks i Akerselva.

På Syng

En fisker, og utsikt
til andre siden

Nå var det på tide og rusle videre. Etter hvert traff Joni flere hunder hun ville hilse på, både små og store. Den største var hun litt skeptisk til.

På vei videre
Joni møter små hunder

Og en stor

Nå var vi kommet opp i strøket, og tok en siste pause før oppbrudd i en bakhage. Kafeen het Håndslag. Her satt vi og pratet en stund før to av oss tok bussen hjem. Vi hadde fått nyttet det fine været og spasert ved Akerselva.

På Håndslag


Joni midt iblant
 
 


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar