søndag 24. mars 2019

På konsert, mars 2019

Fredag kveld var jeg på konsert på Konserthuset i Oslo. Billetten fikk jeg i julegave, og giveren var med. Forestillingen skulle starte 19.30, men først møttes vi på strøket og gikk til Røverstaden og tok et glass vin. Den tanken hadde slått mange, for hele lokalet var stappfullt, men vi fant plass i andre etasje.

En del av julegaven,
konsertbillett
På Røverstaden

Vi skulle se utdrag fra musikaler skrevet av Andrew Lloyd Webber. Han ble født i 1948 i London, hans familie var svært musikalske. Han har produsert mange musikaler, flere har gått på scener i mange år, både på Broadway i New York, og i West End i London. Webber har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame, og har fått mange priser. Fram til 2017 har han fått 7 Tony Awards, 3 Grammy Awards, pluss Grammy Legend Award. Han har 1 Oscar, 14 Ivor Novello Awards, 7 Oliver Awards, samt 1 Golden Globe, og 1 BRIT Award. Webber er antakelig den mest populære teater komponist det siste århundre. Personlig anser jeg Webber for å være et musikalsk geni på sitt område.

Andrew Lloyd Webber

Vi satt klar i salen i Oslo Konserthus i god tid før forestillingen startet. Salen var helt full av et forventningsfullt publikum. Framme på scenen var kun en scenedekorasjon. Jeg var spent på konserten for de som skulle opptre var fra det berømte West End i London. Nå var de på turné.

Rett før start

Så braket det løs med sang og dans. Her ble utdrag fra flere musikaler som Jesus Christ Superstar, Phantom of the Opera, Evita, Cats, og Sunset Blvd.

Flotte dansescener
De var flinke

De som sang hadde noen fantastiske stemmer, både de mannlige og kvinnelige sangerne, ikke rart de får opptre på West End i London. En av de kvinnelige sang den fine sangen fra Evita: Ikke gråt for meg Argentina. 

For noen stemmer!
Vakkert å høre og se

Dette var en svært flott forestilling. Orkesteret som spilte ble presentert, det var folk fra mange steder i verden, jeg kan nevne en norsk dame, og en fra Sør- Afrika. Dette var eksperter på sitt felt.  
   
 Flinke artister

Det var en pause ut i forestillingen, så braket det løs igjen. Lyssettingen og scenedekorasjonene var også fint tillaget. Så gikk det mot slutten av showet. De fikk selvsagt applaus under forestillingen, og en fortjent applaus til slutt. For meg var dette en flott julegave, og ikke nok med det, utenfor stod Stephen klar med bil og kjørte oss hjem. En flott forestilling og kjekk kveld. Takk for julegaven!

Dansere i sving
Eksperter fra West End
         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar