onsdag 27. mars 2013

Påsken 2013

Så er påsken her igjen. Tida går fort. Palmesøndag er forbi. På 500- talet samlet de kristne seg på Oljeber-get og gikk i prosesjon inn til byen, men navnet har denne søndagen fått fordi tradisjonen sier at da Jesus red inn i Jerusalem, kastet folk palmegreiner foran eselfolen. Det meste skal være gult i påsken. Gulfargen tror en symboliserer sola, for den er gul og livgivende.

Blomster og lys bør være gule


I dag på onsdag, skjærtorsdagsaften, starta jeg dagen med å bli med på bilturtur til Sverige. Kun 1,5 time å kjøre dit. Det var strålende vær på begge sider av grensen. Historien bak påsken har en kristen tradisjon. Den liturgiske fargen i kirka i starten på påskedagene er fiolett, men i de fleste hjem er det gult som teller.Kyllinger og egg hører også med i påsken.

Kyllinger må til


Noen år brukte vi påskeferien til å reise på tur. I 98 og 99 var vi i New York. Da nyttet vi høvet og tok ferga ut til Ellis Island. Dit kom emigrantene før de fikk starte på den amerikanske drømmen. Der er mye innvandrerhistorie. På vei ut dit passerte vi nær Frihetsgudinnen.

Her passerer fergen Frihetsgudinnen


Når jeg først var i New York måtte jeg ha med en påskehane.

Clinton


Påska i 2000 var vi på en ukes rundtur til Praha og Bøhmen. Da var vi også i Karlovy Vary, kalt Karlsbad på tysk. På hotellet var fint pyntet med gul pynt siden det var påske.

Påskepyntet frokostsal


Siste turen jeg vil nevne er rundreisa i påska 2001. Da var vi på to ukers tur til Indonesia og Bali. Vi kom med buss fra Djakarta til Bandung på Skjærtorsdag. Bildet under er tatt på hotellet i Bandung langfredag.
I hotellresepsjonen var påskepyntet. Grytidlig neste morgen skulle vi dra videre med tog tvers over Java og til Yogjakarta.

I Indonesia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar