fredag 17. mai 2024

Tur til Italia del 4

 Lørdag 11. mai var vår siste dag i Torino. Denne dagen også var strålende vær. Vi møttes som avtalt i resepsjonen, så ut på byen. Da vi kom til elven Po, stoppet vi og så på elven. Po er den største elven i Italia, og er 652 km lang. Elven starter i 2000 meters høyde oppe på Monte Visto ved grensen til Fran-krike, og renner østover blant annet gjennom regionen Piemonte, før den renner ut i Adriaterhavet.

Fra elven Po

Fint ved elven


Vi fortsatte videre, og litt etter fant vi en uteservering der vi spiste frokost. Det var en sommerlig temperatur.

Fint å sitte ute


Etter pausen var planen å gå oppover mot åsen, der skulle vi besøke en kirke og se på utsikten over byen. Vi gikk i fint landskap oppover.

I starten passerte vi en kirke

Tre fullt bed blomster
  

Da vi kom opp var det en utmerket utsikt over Torino. Her oppe lå kirken, og litt bortenfor var en mørk  statue som jeg tenkte var av Jomfru Maria.

Flott utsikt over Torino
Fint å se utover byen

Så inn i kirken som het Monte de Cappuccini, den ble bygd fra 1583-1656, og er i renessanse-stil. Der var et fint kirkerom, og i taket var også fint dekorert. Jeg tok plass på en benk og så på innredningen.

Ved alteret

Et fint kirkerom

Før vi startet på nedturen tok vi et siste blitt over Torino. På nedturen stoppet vi iblant for å se på området, eller på blomster og fine tre.

Storslått utsikt
Fint tre

Utsikt til landskapet

Da vi kom ned til byen, skulle vi besøke en kirke til. Den het Grand Madre di Dio, Den var i neoklas-sisk stil. Vi gikk opp trapper til kirken, den minnet om gresk stil. Inne var et staselig kirkerom.

Kirken
Fint inne
En flott kirke

Vi gikk videre over broen til Po-elven, nå så vi roere var i sving. Nå så vi etter et sted å spise lunsj. og bestemte oss for uteserveringen på Carlo Albert. Det ble en god lunsj, og godt med en pause.

Passerer elven
Nå lunsj
Fortsettelse.














 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar