onsdag 29. mai 2024

Avistegninger

Jeg synes at de som tegner til temaer i avisene, er svært flinke. De tar det de skal illustrere til teksten helt perfekt. De er svært dyktige. Temaet er verdenssituasjonen nå for tiden. I teksten står: Det blir ikke verdenskrig, og jorden går ikke under.

Tegningen

Neste tekst lyder: Kultur-krig gir motor-fusk for Audi og BMW. Videre står at Tysklands bilindustri surkler i bensin og diesel. De klarer ikke å selge elbiler. Ytre høyre får skylden.

Slik ser tegneren det


Overskriften til neste bildet er: Kriminalitet uten risiko. Teksten forteller at oppklaringsprosenten  for sykkeltyverier er en vits. Men du kan hjelpe politiet.

Tegningen

Neste overskrift har overskriften: Gjenforening? Taiwan var aldri en del av Folkerepublikken Kina. Videre sier teksten at kinesisk kultur står ikke i veien for demokrati. Det er det kommunistiske partiet som gjør.

Slik så tegneren det

Neste tekst starter slik: Hysj! Kan noen høre Vedum snakke om EØS? Videre står: KrF og Senterpartiet strever med hver sitt trosspørsmål: abortloven og EØS-avtalen.

Tegningen


Overskriften til neste tekst er: Pilates kan umulig være så gøy som enkelte påstår, og videre i underteksten står: Hvor avslappet må man bli før man orker å stå opp om morgenen.

Slik så tegneren det


Neste overskrift lød: Vern av den tredje statsmakt. Videre stod: Stortinget kan nå gi domstolene et grunnlovsvern. Det vil være en forsikring til bruk i politiske ulvetider.

Tegningen til teksten


Teksten til neste tegning var: Om livet med tvangstanker rundt håndleddet. Videre stod: Flott, du holder deg aktiv, skryter klokken når jeg kreker meg bort og henter kaffe.

Slik så tegneren det

Teksten til neste bildet var: Et forsvar for verdi-posering. Videre stod at folk som liker å taste, overbyr hverandre i moralsk prektighet. Trolig er det helt naturlig.

Slik ble tegningen

Neste overskrift var :Carl I, Hagen- en suksess-historie. Videre stod: Er det på tide med en hyllest til Carl I. Hagen? Det er i alle fall verdt et forsøk.

Tegneren løste det slik

Neste tekst hadde overskriften: Mat har også følelser. Videre stod: Dyr viser seg som stadig mer lik mennesker. Det kan få store konsekvenser. Lenger nede stod: At hunder leker, er kjent nok. Men enkle innsekter?

Slik ble tegningen til
mat har også følelser

Overskrift til neste tekst var: Kelner, det er ingen flue i suppen min. Hvor blir det av insektene? Nå må noen tenke smått.

Tegningen

Siste tegningen har teksten: Jeg vil gjerne utbringe en skål for strenge alkohol-råd. Helsedirektoratet gir helseråd. Om folk vil følge dem, er en annen skål.

Slik løste tegneren det



 




  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar