torsdag 10. juni 2021

En svipptur inn til Oslo. 10. 6-21

Først vi jeg nevne særlig de fine syrintrærne som blomstrer for fullt nå. Bildene tok  jeg mandag da jeg var på hjemvei. De duftet herlig.

Hvite, og mørke lilla ved husveggen

Fine blomster

Lyseblå syriner

På balkongen har jeg hatt besøk av en liten fugl som sitter på balkongtaket og kvitret. Jeg tenkte dette må jeg få på video, men da var det kun siste strofen før den fløy.

En tanke fuglekvitter


I går tok jeg en tripp inn til hovedstaden. Jeg gikk av bussen ved stoppet Nasjonalteateret, og gikk nedover mot Aker Brygge. Det var fint vær, men litt vind. Mye folk var ute og priset sommeren nå når det er lov å være ute blant folk. Men fortsatt ansiktsmaske på buss og butikker. Jeg la merke til statuen under.

Hest med rytter

Jeg fortsatte til til Tjuvholmen, passerte Astrup Fearnley museet, og da så jeg det var mye folk som solet seg og noen badet. De priset sommeren.

Sol og bad i Bjørvika

Jeg gikk tilbake i retning Aker Brygge, men satte meg på en benk og så på det yrende båtlivet. Flere lå ankret. Utrolig mange fritidsbåter i området.

Utsikt til Akershus festning
i bakgrunnen

Og mot Rådhuset

Jeg gikk videre mot Aker Brygge, og nå møtte jeg en fra familien. Vi ble enige om og sette oss en stund på Lekteren. Mye folk ute nå på ettermiddagen. 

På Lekteren

Vi spaserte videre fra Lekteren, og nå måtte jeg igjen stoppe og se på en skulptur av en figur med store vinger. Jeg har nå fått greie på at det er kunst som er utstilt, laget av den mexikanske kunstneren Jorge Marins. Kunstneren ønsker at du sjøl skal feire seieren, men  at du også skal drømme og se på ditt potensiale som person. Så videre mot Karl Johan, utekafeene var godt besøkt. Jeg tok en tidlig buss hjem.

En av figur fra 
Wings of Mexico

 I dag er det grått vær. Det var vått på balkonggulvet, så det har måttet regnet litt i natt. Det er bra for blomstene, og ellers i naturen. Er det for knusktørt er det far for brann, slik en ser akkurat nå på Sotra. 

Grått vær, sett fra balkongen


Og grått vær sett fra verandaen












I går var jeg på en liten snartur inn til Oslo for å lodde stemningen. Været var fint som det har vært en stund nå. Jeg gikk av ved Nasjonalteateret, og tok veien nedover mot Aker Brygge. Der ble jeg obs på skulpturen av blant annet en hest.

Hesten

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar