tirsdag 1. juni 2021

Mai 2021 er over

 Da er tredje vårmåned over, vi har startet på første sommermåned. Nå et lite blikk på siste dagene i mai. Været siste dagene har vært strålende, godt over 20 pluss. Det har vært flott å følge med på blomster, og hekker med blomster som har pyntet opp. En dag jeg kom fra butikken, satt jeg på en benk og beundret den hvite hekken med blomster ved ett gjerde.

Blomstrende "hekk"


Jeg har fortalt om besøket i Oslo i strålende vårvær, folk likte tydelig at det var lempet en del på restriksjonene, og som fortalt før, var alle utekafeer fulle av glade mennesker. Denne kvelden ble det en ekstra fin kveldshimmel. Bildet tok jeg fra balkongen rundt klokken 21.30.

Fra Karl Johan


 En strålende maikveld


Lørdag kveld ble det grilling hos familie, og jeg spaserte dit. Det tok sin tid, for jeg måtte beundre den fantastiske vårnaturen nå helt på slutten av mai. På sidene av veien var det nå gule løvetann som dominerte. Trea står nå knallgrønne med lauv, særlig er bjørka fin med sin lyse trestamme. I flere hager dominerte nå kvite og lilla syriner.

Gule løvetann

Grantre i vårskrud

Lilla syrin, men ser litt kvit


Så siste biten mot huset jeg skulle, men igjen måtte jeg se på alle de flotte trea, og jeg så bort mot Kolsåstoppen. Nå dominerte også andre kvite tre som jeg lurte på om det var hegg. Nå må jeg snart kjøpe en bok om tre, det er på tide å vite mer om det.

Flotte tre
Ser mot Kolsåstoppen

Så var jeg framme, og nå kom en gjest til. Vi gikk ut på terrassen og slappet av før grillingen. Jeg kikket på idyll i hagen, og vi koset oss ute i hagemøblene.

Her satt vi
Idyll i hagen

Så ble det grill, men nå var det tendens til mygg, så vi spiste i stuen. Jeg glemte å ta bilde av grillsjefen, Stephen, han kom stadig inn og fylte nygrillede ting på fatet. Jeg forsynte meg godt, litt for mye. Men en koselig kveld ble det.

Grillmat
Jeg spiste for mye

Søndag ble det en liten lunsj hos meg, for damene skulle også hjelpe med å bære ut glassplaten til balkongbordet. Jeg hadde endelig fått vasket ute på balkongen og fått satt opp møblene, men platen til bordet måtte jeg ha hjelp fra ungdommen. En fin søndagskveld. 

Lunsj

Fin søndagskveld

I går på mandag, kjørte en av de unge damene meg til et sted jeg fikk handlet blomster til balkong  kassen, og hjalp meg å få plantene opp hit. Den andre unge damen hadde hjulpet meg med å bli kvitt to grønne tre som hadde stått i denne kassen. Nå var det bare å plante, men små planter, for utsikten skal være total. Så i går ble det plantet, og om kvelden ble det igjen en vakker, varm kveld, samt avskjed med mai.

Ble en fin kveld

Avskjed med mai

I dag er 1. juni og vi starter på første sommermåned. Været er nydelig, det er virkelig sommer  temperatur. Nå på morgenen er det 21 pluss. Så får vi håpe på en fin sommer. I dag bladet jeg om 
kalenderne til juni. Den ene viser de herlige, små hundene, den andre viser et bilde malt med pensel i munnen. Det er helt utrolig at det er mulig, bildet ser ut som et foto. Videre får vi ellers håpe på at juni blir en fin start på sommeren.  

Søte hunder

Utrolig godt gjort

 




 


   


 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar