lørdag 29. mai 2021

Visitt i Oslo, mai 2021

 I går var jeg en liten snartur inn til Oslo. Det var nydelig vær og over 20 pluss. Nå var det lettet litt på restriksjonene, og mye folk ute. Da jeg passerte Chat Noir, stoppet jeg og så statuen av Leif Juster, en før kjent moromann. Høy og tynn, det er statuen også. På fortauene var store krukker med blomster  Jeg spaserte først til Rådhuset og videre mot statuen Hansken, der møtte jeg en fra familien. Mye folk i gatene i det fine været.

Statuen


 Fine blomster


Mye folk i gatene

Vi fortsatte videre til strøket ved Sentrum Scene, der var like mye folk. På uteserveringen rett ved, var fullt, og folk stilte seg i kø for å vente på ledig bord. Vi fant et ledig bord rett ved fortauet, og satt der å så på alt folkelivet. 

Stappfullt

Etter en stund spaserte vi sammen mot domkirken, der skiltes vi, og jeg gikk oppover Karl Johan, folk var ute og priset det fine været, og at myndighetene hadde lettet litt på restriksjonene. 

Her er Stortinget
til venstre

  Blomstrende tre

Nedenfor Stortinget ble holdt en demonstrasjon. En del folk med flagg, jeg tenkte det var palestinsk, men det var fredelig da jeg passerte, kun en mann som talte.

Demonstrasjon

Videre oppover Karl Johan og mot slottet, var fortauene pyntet med store krukker fulle av blomster. Jeg gjorde et stopp ved Sønsteby, den kjente motstandsmannen. Akkurat der sies det han stod med sykkelen sin i 1940 da nazistene kom trampende opp Karl Johan, under Andre verdenskrig. Nå gikk jeg til busstoppet nedenfor slottet. Det ble en kjekk liten visitt i hovedstaden.

Pyntet med blomster

 
Statuen



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar