søndag 9. mai 2021

Kjente reisemål i verden, del 1, mai 2021

 Nå har det gått en stund siden sist jeg var i det store utland. I årene som har gått hadde jeg kjente steder jeg ville besøke, og dro dit. Så kom den store bremsen, korona. Jeg har vært mange steder, men ikke fått danset tango i Argentina, eller sett Rio de Janeiro. Men andre ting stod på listen først. Et ønske var å gå på Den kinesiske mur. Det ble rundreise i Kina i år 2000, og vi startet i Peking. Der ble det en spasertur på  muren der byggestart var 600 før Kr. Et av verdens underverk.

Den kinesiske mur,

6000 mil lang


Klar å starte på muren

Utsikt fra muren

En opplevelse å gå på 
Den kinesiske mur

Et annet mål var å få se pyramidene i Egypt. Det tok sin tid, for i området var mye uro, også angrep på vestlige turister. Endelig i 2007 ble to turer slått samen. Først et cruise på Nilen, så en tur til Alexandria og Kairo. Det store målet var å se pyramidene i Giza som lå nær Kairo. Det ble en opplevelse å se pyramidene i dagslys, samt å se dem om kvelden i belysning. Pyramidene er fra 2600 til 1600 år før vår tidsregning.

Her ligger Sfinksen

Endelig ved pyramidene

Faraoenes kvilested om kvelden


Sfinksen i belysning

Å få se det berømte Taj Mahal var også et ønske. Vi dro på en rundreise i Nord- India i 2006. Vi startet i New- Delhi. Da vi kom til Agra, besøkte vi det som er kalt et av verdens underverk. Første glimtet av dette bygget i morgenlyset var fantastisk, det var som et eventyr. En mogulhersker bygde det til minne over yndlingskona som døde i barselseng da hun fikk barn nr. 14. 

Tett med folk ved Ganges


Taj Mahal som et eventyr


Foran et av verdens underverker


 Sol over Ganges


Et annet kjent turistmål er Stonehenge i England. I 2016 var vi på kjøretur i Sør- Vest England. Vi var flere med, og hadde en stor bil. Sjåfør var Stephen som er fra London og var vant med venstrekjøring.  Da besøkte vi også Stonehenge. Jeg hadde vært der før, men interessant å se igjen. Stonehenge er et historisk monument i Wiltshire. Det er en steinsirkel det er knyttet mange myter til. Historikerne mener den er reist mellom 2500- 2000 før Kr.

Sjåføren klar

Vi nærmer oss Stonehenge


En gammel steinsirkel


Ved Stonehenge


Et svært kjent turistmål ligger i Peru. Machu Picchu som er en gammel inka- by i fjellet ved dalen Urubamba i dagens Peru. Jeg var på rundreise i Peru i 2017, nå bodde vi i en liten landsby nede i denne dalen. Da skulle vi besøke dette kjente stedet, og startet først med et tog, så et stykke med buss, siste stykket gikk vi i bratt terreng. Det var tungt å puste, for vi var oppe i 2200 meters høyde. Men der så vi bort til den berømte byen som var svært gammel, men utrolig velholdt til tross for alderen og tidens tann. Det var en fantastisk opplevelse å stå der oppe og se bort til Machu Picchu. Vi gikk bort til byen og så på den, særlig murerkunsten.

Første blikk på inka- byen


Endelig på Machu Picchu


Så gikk vi ned til byen

Et mål var nådd





 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar