søndag 19. juni 2022

Avistegninger 19.6- 22

Jeg liker avistegninger fordi de ofte tar en hending eller budskap på kornet, ofte med en humoristisk snert. men de som sitter på toppene må ofte tåle å bli skøyet med. Her kommer et lite utvalg. Overskriften til første tegningen er: Det er duster overalt, men ikke så mange i departementet. Videre står at regjeringen vil krympe regjeringskvartalet forti "ferre folk" skal jobbe der. Ideen er ikke ny, men så viser det seg at byråkrater er kjekt å ha.

Tegningen


Den neste har overskriften: Veien tilbake til Europa. USA styrker båndene til europeiske allierte. Og republikanerne støtter fortsatt helhjertet opp om politikken.

Tegneren så det slik


1. juni tronet denne damen på  Aftenpostens tegning. I overskriften stod: Krigen kan fjerne dansk EU- tabu. Og videre: Danmarks unntak fra EUs samarbeid om forsvar kan forsvinne. Det sier noe om både Danmark og EU.

Slik satt damen


 Neste overskrift var: FN-topp gjorde vondt verre i Kina. Videre: FNs dialoglinje fikk en bråbrems. Videre fortalte teksten om FNs høykommissær for menneskerettigheter dro på et seks dagers besøk i Kina. Hun besøkte blant annet Xinjiang, der det i det siste utenlandske medier har avdekket overgrep også mot den uiguriske minoriteten. Hun varskudde om at journalister ikke fikk bli med. Men hennes besøk gjorde vondt verre.

Tegningen taler for seg


Neste overskrift var: Intet nytt fra østfronten. Videre stod: Stillingskriger i skyttergraver bringer lite nytt fra dag til dag. Så Ukraina-krigen kan miste førsteplassen i nyhetene. Videre stod at ukrainere ser nok en større mening med sin kamp, de forsvarer sitt land og sine byer mot en nabo som har gått fra forst- anden. Russerne sliter mer med motivasjonen. Helt nederst til høgre i teksten stod: Vladimir Putin er 69 år. Til krigen sender han soldater som er et halvt århundre yngre.   
  

Avistegningen


Så til hjemlig politikk. Overskriften var: Året som statsministerkandidat. Videre: Han ville bli stats-   minister. Så gikk det utfor. Men SP sin strategi var ikke så dum som den kunne se ut. 

Slik så avistegneren det




 Neste tegning var til en tekst der hjemmekontor ble drøftet. Overskriften var: Hjemme- alene- festen er slutt. Videre stod: Arbeidsgivere er ikke overbevist om at hjemmekontor er en god idé.

Tegningen


Neste overskrift var: Macron vil ikke ydmyke skurken. Videre: Russland må ikke ydmykes, sa Frankrikes president Emmanuel Macron. Han burde nok ikke valgt det orde. Ukrainas president hadde et annet forslag til tekst: Putin kunne gi den russiske hæren beskjed om å slutte å drepe barn, og slutte å brenne kirker og ødelegge byer.

Slik så tegneren det


Så til hjemlige ting. Overskriften var: Nå skal det skinne, men hva med femtiden? Videre stod: Knekken på Munchmuseet lener seg faretruende i retning Vestbanen. Teksten handler om det nye Nasjonalmuseet som mange mener er kjedelig arkitektur, men mange vil finne Nasjonalmuseet flottere enn ventet.

Tegningen


Neste handler om svensk politikk og har overskriften: Ulekkert spill i svensk politikk. Videre: Svensk politikk er endret. Nato hjelper Magdalena Andersson. Ulf Kristersson har en tomtegubbe på lasset. Videre står: For begges del er det nok uansett best om nato-søknaden går igjennom i god tid før valget.

Slik så tegneren situasjonen


Tilbake til norsk politikk. Overskriften: Vedum legger hodet på blokken. Igjen. Videre står: Det er used vanlig dristig å klistre sin skjebne til folks lommebøker. Hovedteksten startet med: Målet vårt er at den vanlige familien skal få bedre kjøpekraft. Så enkelt kan det sies. Teksten videre handlet om dette temaet.

Tegneren ser det slik


Siste tegningen handler om politiet. Der temaet handler om en del av politiets arbeid. Overskriften er: Politiets syltynne linje mellom vold og dialog. Videre: Hvor mye vold er for mye?

Bildet sier sitt



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar