torsdag 23. juni 2022

Spesielle ting jeg husker, del2 23.6-22

 Iblant er det artig og tenke på ting en har vært med på. Her kommer noen jeg husker spesielt. Jeg husker et besøk jeg var på under en reise i Georgia og Armenia i 2018. I en landsby i Armenia spiste vi lunsj i privathuset hos et par som hørte til en sekt kalt Molokanere. De blir også kalt Melkedrikkere, fordi de drikker melk under fasten. De kommer egentlig fra Russland, men er nå 5. generasjon. Da vi kom dit, ble vi vist til hagestuen, der satte vi oss ved  lunsjbordet. Derfra hadde vi utsikt til åker med grønnsaker de dyrket. Til slutt fikk vi te fra en 130- år gammel russisk samovar som de satte på bordet. 

Vi får te


Bilde av utsikten fra lunsjbordet tok
jeg da jeg gikk en tur på tunet


De dyrket grønnsaker, hadde husdyr, og ovenfor en elv som rant forbi, var et par små vann de alet opp fisk. De fortalte at om vinteren kunne ulv komme helt ned til gårdstunet, bjørn så de også iblant, men den holdt seg litt mer opp i skråningen. Dette var et svært interessant besøk.

De aler opp fisk

Vi ser husa i bakgrunnen

For mange år siden var vi på reise i India, og da var vi tre dager på tigersafari i Ranthambhore. Det ble litt av en opplevelse. I førstningen så vi ingen tiger, men vi så forskjellige andre dyr, og mange idyller. Til slutt så vi en tiger, men et godt stykke borte, så bildet ble uklart.

Klar for tigersafari

  Så flere idyller

Dagen vi skulle reise, stod først på programmet et besøk i høyden. Først fulgte vi jeep, så gikk vi oppover for vi skulle se et gammelt fort. Så skulle vi se et lite tempelområde. På veien der oppe, kom vi forbi en datidens dronnings bade-dam.

Badedammen

 Så kom vi til et lite hindutempel for apeguden Genesja. Der så vi en "gudstjeneste" der to mørke prester forrettet. Den som ville kunne bli "velsignet", jeg tenkte at her er det bare å stå på. Jeg fikk en prikk i pannen, og "presten" festet et bånd rundt venstre håndledd. Så ut fra tempelet, og foto ble tatt. Nå gikk vi tilbake, og vi reiste videre i India.

Utenfor tempelet

  Jeg ble med på et cruise i Middelhavet i 2015, og en av havnene var Istanbul. Der besøkte vi blant annet Den Blå moskeen. Dette var om høsten så jeg var godt kledd, men ikke nok mente vaktene og nå ble det bare å dra på seg mer. De andre fikk seg en god latter.

Den blå moskeen

 Litt av en påkledning 
Det var kveld da vi
seilte fra Istanbul

Til slutt her vil jeg ta med fra besøket i Dubai, derfra skulle vi videre på cruise. Dette var i februar 2020, så vi rakk det før reiselivet ble satt på vent. Vi besøkte Dubai Miracle Garden. Den var fantastisk å se.  Til og med en Airbus A 380, var pyntet med blomster. Her skal være 250 millioner blomster og planter. Jeg har aldri sett noe så flott.

Til og med et fly

Utrolig flott

Liten kvil mellom blomstene




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar