torsdag 22. september 2022

Historie sett av avistegnere sommeren, og litt fra høsten 2022

 Overskriften på tegningen fra 21.6 er: Den kurdiske floken. Videre: det kurdiske folket har kjempet for selvstendighet i 100 år. Den svenske og finske Nato-søknaden kan gjøre kampen enda vanskeligere.

Her er tegningen


Neste gjelder en historie som har gått her i Norge denne sommeren. Overskriften er: Hva med en folkeavstemning om hvalrossen i Kragerø? I ingressen stod: Senterparti-ordføreren i Kragerø foreslo  jaging eller avliving av hvalrossen Freya. En snarvei til popularitet var det ikke.

Hvalrossen i avisen 22.6


Overskriften  25.6- 22 var: Det er mye å glede seg over i alt rotet. Videre: Hva viser politikeres juks og rot? Jo at Norge har et system som fungerer.

Slik ser tegneren saken



11,7-22 var overskriften: Noen jobber gratis. Mot sin vilje. Videre stod: De er nærmest usynlige og er ikke en del av det vanlige arbeidsmarkedet. Derfor er det lett å la være å betale dem for jobben de har gjort.

Her er tegningen

Tirsdag 2. august 2022 stod overskriften i avisen: Bli med på plingfesten. Så videre: Det burde ikke være uhøflig å gi et lite pip om at man kommer susende på sykkel.

Avistegneren ser det slik

10. august var overskriften: Det har vært krise i Taiwanstredet før. Videre stod: Men denne gnagen er det farligere.

Her er tegningen

Tirsdag 16.8 stod følgende: Det viktigste er å vinne uten å delta. Videre: Gassen og strømmen kommer Norden og Tyskland til å fikse. Krigen i Ukraina er det veldig mye verre med. 
 
Tegneren har god fantasi

15.8-22 var overskriften: Psykisk helsevern er til å bli deprimert av. Videre stod: Skiftende regjeringer 
har pyntet seg med et brennende engasjement for psykisk helse. Er det ekte denne gangen?

Tegningen

Denne tegningen er fra 14.8- 22, jeg har ikke overskriften, men det handler om kraft. Videre står: Sommeren har vist at Norge ikke er ett rike. Norge er fem prisområder.  

Tegningen


Overskriften 13. 8- 22 var: Hvis alle er syke, er ingen syke. Videre stod: Det er ikke noen god idé å lage så vide rammer for en diagnose at den treffer nesten alle. 
Obs: Tegningene her er ikke helt i rekkefølge, det får så være.

Her er tegningen 


17. august var overskriften: Hvis de liker Paradis City, hvorfor bygger de ikke den? Videre stod: De er økonomer, hvite, kjører bil til jobb og bor i eneboliger. Spiller det noen rolle at det er dem som utvikler Oslo? 

Slik ser tegneren saken


18.8- 22 var overskriften: Tilliten går tilbake. Videre stod: Velgernes advarsel er klar: Politikerne mister tillit, mens tilliten til mediene vokser.

Her er tegningen

Neste er fra 19.8-22. Overskriften var: Strømkrisen skygger for skyting, bilbrann og bomber. Videre står: I Sverige har de ikke hatt strømstøtte siden mars. Ikke rart det blir valgkamp av sånt.

Her er tegningen


De to neste tegningene er også fra slutten av august i år. Her er overskriften: Mytene om de lysende grender. Videre står: Barnefamilier fryser for å spare energi. Potensialet for strømsparing ligger neppe i å endre nordmenns daglige vaner.

Slik ser tegneren dette


Overskriften 23.8-22 er: Tør Raymond Johansen å være politiker? Videre står: Hensyn til helse og sikkerhet trumfer alt annet, advarer pandemikjendis Raymond Johansen. Men hva vil han gjøre med det.

Tegningen


Til slutt en tegning fra 15. september. Overskriften er: Monarkiet erstatter religionen for mange. Videre stod: Dronning Elisabeths død viser hvor viktig monarkiet er for folk. Det sier også noe om hvorfor.

Tegningen


Neste blogg kommer ca. 5. september. Grunnen er jeg skal på en ukes reise, og den skal jeg fortelle om da.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar