onsdag 30. november 2022

Ut på pampasen i Argentina

Vi kom til Argentina 10 november, denne dagen var den 12,11 den tredje dagen i Argentina, ikke den fjerde som jeg skrev sist. Nå skulle vi kjøre med buss mange kilometer utenfor Buenos Aires og besøke en stor ransj. Ute på pampasen beitet kveget, og den argentinske cowboyen, kalt gauchos passet på. Ransj ble kalt estancia. På kjøreturen passerte vi minst to betalingsstasjoner. Da vi nærmet oss ransjen så jeg store vidder, og etter hvert kveg som beitet, og til slutt en rytter til hest, han holdt et flagg.  

Først med buss


Så på pampasen


Vi ser kveg


Vi ble mottatt av en rytter


Vi kjørte siste stykket, og gikk mot ransjen. et stort sted. Nå så vi hovedhuset. så var det klart for velkomstservering på tunet nær hovedhuset.

Hovedhuset

Servering


 
Det fortelles om ransjen

Så ble vi vist rundt
Her geiter

            Her var mye hester

Mer mat ble servert og det smakte godt, og hundene ville gjerne smake. Nå fikk vi underholdning av en eldre kar som spilte på en type trekkspill.

Mer servering
Hunden vil smake
Karen som spilte

Nå fikk de som ønsket ta en lenger ridetur, og flere nyttet høvet. Vi andre gikk en tur, og så møtte vi de som kom ridende fra tur.

Fra skogen

Så kom en som var på ridetur

Og her kommer en til

Så ble det litt dessert også, før vi ruslet rundt. Nå ble det mer folkedans og lek. Vi tok på gamle teppeklær og danset i vei, frisyrene ble deretter. De andre lekene har jeg video av, men kan ikke legge ut av de andre i reisefølget når de skøyer og danser.

Jeg kan ikke spille  


Vi fikk også dessert

Men så var besøket over. Det var et hyggelig besøk, og interessant å besøke en argentinsk ransj ute på pampasen, og nå gikk vi til bussen og kjørte tilbake.

Snart drar vi fra ransjen

Vi kjørte tilbake til Buenos Aires og til hotellet. Etter en pause, ruslet vi en tur i byen, Der så vi på en plass en kvinne i lite klær som danset, og folk klappet. Da kvelden kom, gikk vi dit til havnen vi hadde vært før. Der spiste vi fem i reisefølget middag, for dette var privat tid.

Hun som danset på torget

Det var mørkt i havnen
Vi spiste middag


Snart var kvelden over 


 

Lys i havna





 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar