fredag 4. november 2022

Avistegninger, 4,11-22

 I dette innlegget vil jeg ta med avistegninger, tegnerne tar ofte det teksten handler om midt i blinken.  Teksten her handler om at svært rike nordmenn flytter til utlandet. Bakgrunnen er at de blir pålagt en enorm skatt, dermed drar de til land som Sveits, for eksempel.

Tegneren ser det slik

Neste overskrift er: Støy på landet. Videre står: Bønder som ikke vil drive gård, tjener aller best på dagens jordbrukspolitikk.

Tegningen ble slik


Overskrift til neste bilde er: Kometen fra Roma blir verdensstjerne. Teksten forteller at Giorgia Meloni har ridd rett til himmels på valgseieren i Italia. Til slutt kom et spørsmål: Klarer hun å møte forventnin- gene?

Tegneren tydet det slik


 

Neste overskrift er: Den rikeste tar fra de rike. Videre stod: I statsbudsjettet finnes en liten boks om krigen og Norge. Den bør ikke oversettes til tysk, fransk eller engelsk.

Tegningen til teksten


Så kom Statsbudsjettet. På tegningen stod: Sikker på at det ikke er Hvalfiskens buk, Jonas.

Slik så tegningen ut


 Teksten her handlet om en fred som var forduftet. Der stod et navn, så videre: Han var blant drømmerne som søkte "en tredje vei" til fred i Europa. Han ville ha revet seg i hår og skjegg nå.

Tegningen


Neste overskrift var: Friheten til å pine seg selv. Videre stod: Britene ville ut av EU slik at de kunne bestemme alt selv. Men hva er det egentlig de vil?

Sånn så tegneren det


  Neste overskrift var: Kan den norske kirke forsones med alle den har diskriminert? Videre stod: Kirken bør bruke mer tid på samtiden enn på fortiden.

Tegneren så det slik


Neste overskrift er: Støres forbilde ser mot høyre. Videre står i teksten: Først avlivet hun alle landets mink. Nå vil statsminister Mette Fredriksen ta kverken på todelingen av dansk politikk.

Her er tegningen

 Neste overskrift er: Han sier nei, nei (også til kunnskap). Videre står: Strid om EØS kan utnyttes til å manipulere norsk politikk. Så kommer navnet på en mann, SG synes at ingen skal få høre om det.

Tegningen ble slik

Neste tegning handler om Samfunnet. Overskriften var: Er samfunnet så splittet som noen vil ha det til?
Videre: Det er fristende å svare nei, men det kommer helt an på,

Tegnerens syn på saken

Til slutt tar jeg med en tegning som handlet om synet på de forskjellige skandinaviske land sin måte å  behandle korona-pandemien på. Sverige gikk sin egen vei.

Slik ble tegningen om saken


  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar