mandag 22. april 2024

Mer suvenirer, del 1

Vårrengjøringen fortsetter, men det tar sin tid på datarommet. Nå er det skrivebords-hyllen som er tørket støv av, pluss alle suvenirene som står der. Hver eneste ting har sin historie. Jeg har som fortalt sluttet å kjøpe suvenirer, nå er det magneter som viser hvor jeg har vært. Men nå skulle skrivebordet ryddes, og støvet måtte bort fra det som stod der. 

Alle disse


De første tre er alle fra India. På første turen i India for mange år siden, kjøpte jeg den lille vasen på et sted vi besøkte som laget slike ting. Den lille Buddha-figuren fikk jeg i gave med guiden den dagen vi skulle reise hjem, for den dagen ble jeg et år yngre. 

På første turen i India


Vi besøkte elven Ganges en morgen og så pilegrimene som tok rituelle bad, der var mye folk enda det var tidlig morgen.

Ved Ganges


 Vi kom tilbake om kvelden, og da tok vi plass i en robåt, først satte vi små kurver med et levende lys på vannet i Ganges, så ble vi rodd langs bredden så vi fikk se livet der om kvelden.

En stor opplevelse


Dagen vi skulle reise hjem, fikk jeg denne

Suvenirene fra India

Den til høyre på bildet kjøpte jeg på den andre rundturen i India, det var i oktober i fjor, 2024. Det var om lag samme plassene, men en del forskjell. Det ble også en spennende reise. Da fikk vi også sett tiger på svært nær hold. Vi startet i Delhi og reiste videre til de kjente stedene man besøker i det eksotiske landet. I Delhi besøkte vi et tempel som lå fint til,  Vi dro derfra til Jaipur der vi blant annet så Amber-fortet. Vi møtte tidlig en morgen  flott solskinn.

Tempelet

 I Jaipur på Agra Fort i tidlig morgensol 

I Agra så vi Taj Mahal

Vi var på tiger-safari i Ranthambore, og vi fikk sett tigere, det var flott å se de staselige dyrene  ganske nær jeepene vi satt i. Det var en stor opplevelse.

Tiger

Flotte dyr
 

Neste bildene er fra Italia, da vi besøkte vulkanen Etna. Vi var på cruise i Middelhavet, og i den for-bindelse var vi der. Etter besøket gikk vi inn på et utsalg de hadde blant annet ting laget av lava. Jeg falt for tre ugler som ser ut for å se et vulkanutbrudd. Den ene holder seg for ørene, en for munnen, og den tredje for øynene. 

Suveniren

Vi var på Cruise

Så på vei opp mot Etna

Litt nifst å stå på vulkanen Etna

Så videre på cruise

 På en tur til Mallorca for mange år siden var vi på en utflukt, der besøkte vi først Valdemosa, så videre til en vingård, dit kunne en dra med esel-transport. Det gjorde vi, og da vi kom fram, kunne vi blant annet gå inn i et lite verksted og få laget en liten suvenir. Jeg plukket ut det jeg ville ha i mitt beger, så laget de det meden jeg så på. Så kunne vi gå og smake på vinen.

Først Valdemosa

Så esel, jeg styrer
Utenfor verkstedet
Begeret

Fortsettelse,





   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar