fredag 7. februar 2014

Forberedelser til søndag, februar 14

Søndag blir det selskap her hos meg, og gjestene ønsket seg god, gammeldags fiskegrateng. Der med satte jeg i gang. Onsdag kokte jeg fisk, kvit saus, og makaroni. Da sausen var passe kald blandet jeg to egg i sausen, så resten i. Hadde gratengen i former, og da de var kalde, rett i fryseren. De stekes ikke før søndag.

Dette må til

Bland godt

I fryseren med dem

I går laget jeg en runde til. For nok mat må en ha. Dermed samme prosessen en gang til. Så rett i fryseren med formene. Lørdag kveld tar jeg dem ut av fryseren, da er de klar til steking søndag.

Nå har jeg nok

Det er så lenge siden jeg laget bløtkake, at torsdag stekte jeg en. Kjekt å ha til kaffen på søndag. Jeg brukte en oppskrift på 5 egg, 150 g sukker, 150 g mel, 1ts bakepulver. Pisk eggedosis, bland bakepulveret i melet og ha i. Stekes i 45 min ved 170 gr.

Slik ble den

 I dag har jeg hatt i fyllet, men skal ikke pynte den før i morgen ettermiddag. Først laget jeg vaniljekrem, blandet det med fløtekrem. Så blandet jeg bringebærsyltetøy i fløtekrem. Dynket kakedelene med litt appelsinjuice.

I med fyllet

Først vaniljekremen blandet med fløtekrem, så på med neste del, dynke med appelsinjuice, og ha på fløtekrem med litt bringebærsylte. Til slutt dynkes siste del og ha på toppen. Nå står kaken innpakket på et kjølig rom. Søndag skal gjestene få kaken til kaffen.

Pynting senere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar