lørdag 22. april 2017

Påsketur til Milano, april 2017, del 3

Søndag morgen og første påskedag. Været i Milano var like flott med sol og over 20 pluss som i går. Historien forteller at Napoleon erobret Milano i 1796. I 1815 tildelte Wener- kongressen blant annet at Milano tilhørte Østerrike. Historien forteller også at Milano ble hardt bombet i Andre verdenskrig, men ble bygd opp igjen, derfor er Milano en moderne by. Vi startet på våre planer for dagen. Først tok vi trikk til katedralområdet, så gikk vi ned Via Torina som leder sørvestover fra Katedralen. Vi skulle se kirken: Il Tempo Di San Sebastian.

Kirken

Kirken er fra 1500- tallet. Inne i kirkerommet så jeg spesielt på det dekorerte taket i kuppelen, og på innredningen ellers. Sølvfigurene framme på alteret er ikke ofte man ser.

Dekorert tak

Framme i kirken

Neste besøk var også i en kirke. San Giorgio er en katolsk kirke fra 700- tallet, men ble modernisert i barokkstil på 1600- tallet. Dette kirkerommet hadde også en fin innredning.

San Giorgio
Fint kirkerom

Vi spaserte videre, men stoppet for å se på et stort påskeegg, og for å studere gatekunst på en vegg. Så kom vi til Colonne di San Lorenso som er 16 romerske søyler som stod radet bortover. De ble flyttet hit på 300- tallet enten fra et tempel eller fra et offentlig bad.

Påskeegg
 Gatekunst
Gamle kolonner

Nå ble det et tredje kirkebesøk, det passet godt for det var jo første påskedag. I de fleste kirkene var det orgelmusikk som gjorde besøket mer høytidelig. Nå var vi inn i San Lorenzo Basilika som er en av de eldste kirkene i Milano. Den ble påbegynt på 400- tallet, og er gradvis blitt utbygd fram til 1700- tallet. Kirkerommet hadde ingen særlig utsmykning eller veggmalerier, men mektig likevel.

Fra kirkerommet

Utenfor kirken stod en kopi av en statue av keiser Konstantin. Det var her i Milano keiseren signerte det berømte ediktet fra 1313 som gav de kristne lov til å utøve sin religion. Den eldste delen av kirken ser vi godt fra parken på baksiden. Gjennom middelalderen sto denne kirken som et symbol på arven fra det gamle Romerriket.

Statuen utenfor kirken

Eldste delen på baksiden

Nå gikk vi gjennom Porta Ticinese som er porten gjennom den tidligere bymuren fra 1500- tallet.  

Porten

Vi var på vei til Navigli, området sørvest i Milano. Det var tidligere en serie med kanaler laget i slutten av det 12. århundre, arbeidet pågikk fram til slutten av 1400- tallet. Leonardo Da Vinci hjalp til ved å designe demningssystemet og løse problemene med høydeforskjellene. Men nå er det bare to kanaler igjen. Ved kanalen var tre fulle av blomster. 

Blomstrende tre

Vi spaserte ved kanalen som var et vakkert område med bebyggelse på hver side. Fugler svømte på vannet, særlig ble jeg opptatt av en andemor med sine fire små, grå nøstebarn.

Vakkert område
Ved kanalen

Andemor
Idyllisk

Lunsj

Vi spiste lunsj ved kanalen, så dro vi til Brera, området med de smale gatene. Her ble det både avslapning på utekafé og litt shopping. Også denne kvelden avsluttet vi med middag i området vi bodde. 

Pause
Litt shopping
  
4. del i morgen.

 


 

  




    

         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar