mandag 7. desember 2020

Julelunsj i Oslo, desember 2020

I går som var søndag, var flere fra oss i familien og spiste julelunsj på Bristol. Vi lurte lenge på om det lot seg gjøre nå under koronapandemien. Det kom klarsignal, vi kunne møte, men plasseringen ble på en annen måte en vanlig, og rettene måtte velges fra meny. Dermed satt vi ved bordet under hele lunsjen, skulle vi ut i gangen, måtte vi ha på maske. Maske hadde vi på både da vi kom inn, og da vi gikk ut.

Vi er kommet til Bristol 


 Jeg startet med sildesmørbrød



Lille prinsessen var også med og spiste sin rett som var blant annet pommes frites. Jeg har fortalt før at hun er 1,5 år, men det blir hun ikke før i julen, så hun er en oppegående liten pike. Hun satt i stolen, men var ofte en tur ned på gulvet og spaserte rundt en tur.

Venter på maten

Det spises
Det velges fra menyen

Venter på servering


 
Så kom desserter 

Jeg valgte is

Prinsessen hadde med tegnesaker så hun satt og styrte med det en stund før hun gikk en runde og så på livet. Vi satt ved småbord i en rekke, men det gikk greit. I denne spesielle tiden må en være fleksibel.

Det males
Vi satt i en rekke

Det var en litt uvanlig julelunsj, men hyggelig likevel, kjekt å møtes.  Nå er det ikke lenge før julen starter, da blir det samling igjen. Under er vi på vei ut fra Bristol.

Fra Bristol

Vi som skulle kjøre tilbake til Bærum, gikk en liten omvei før vi gikk til bilen. De andre hadde hørt om et kunstverk som lå her i nærheten. Jeg må tilstå at jeg ikke hadde hørt om det. Etter hvert fikk jeg greie på at det var laget av kunstneren Do Ho Suh som er født i Korea, men jobber både i Seoul, London og New York.

Kunstneren ved
Grass Roots Square

Dette er 50 000 figurer av mennesker i miniatyr som er plantet i bakken under og mellom hellene  utenfor regjeringsbygget i Teatergata. 

En del av kunstverket

Kunstneren sier det skal symbolisere at mennesker står sammen, og ønsker å vise mangfold, solidaritet, men også at myndighetene skal tjene folket. 

Fra kunstverket

Så tok vi plass i bilen og kjørte ut fra et julepyntet Oslo. Vi passerte forbi Karl Johan og videre ut fra Vika og så til der vi bor. Det ble en hyggelig julelunsj og fin tur til Oslo søndag formiddag.

Passerer Karl Johan

Juletre i Vika

Så videre ut fra Oslo











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar