mandag 28. desember 2020

Julefeiring 2020

 Så er julehelgen 2020 over. Vi hadde en fin feiring på tradisjonelt vis. Heldigvis var vi innenfor  antall personer som kunne møtes i familien. Før julehelgen var været ganske skiftende, men mandag ble det en fin kveld.

Ble en fin kveld



 
Lillejulaften møtte noen av oss på Kolsås for å legge julegavene under juletreet. Da det var gjort, ble det spekemat, og senere som tradisjonen sier: Grevinnen og hovmesteren.

Kos i kjøkkenkroken


Dina med hodepynt

Julepynt i stua

En forfriskning ble servert. Det var isgløgg som er laget i Oslo, på flasken under ser vi hva den heter. Den ble blandet med Prosecco. En ny vri på den vanlige julegløggen.  

Forfriskning

Gavene klar under juletreet
Hedda klar, har fått
gavene på plass

Så ble det spekemat og pizza


Så kom julaften med et nydelig vær, solen skinte og det var minus 2 grader. Ut på ettermiddagen møtte vi på Kolsås igjen, og nå fikk vi hilse på den lille hunden til Hedda. Han var i storform og viste kunster.

Været på julaften.

Pablo viser kunster

Nå julemiddag med ribbe og pinnekjøtt, kokemår, pluss alt det vanlige tilbehøret. Maten smakte som alltid nydelig. Vi spiste og koset oss ved middagsbordet.

Julemiddagen klar

Middagen smakte

Videre kom åpning av julegaver, og under treet var gaver med mye fint til alle. Jeg kan nevne at jeg denne julen fikk blant annet 5 bøker. Og jeg fikk opplevelser, de kommer jeg tilbake til etter hvert som de skal oppleves. Til slutt ble det kaffe. En alle tiders julaften var snart over.

Stephen pakker opp
Så kaffe og tilbehør

Første juledag var nydelig vær. Det er fast første juledag at det er middag hos meg. Da kommer de som ikke har andre planer, og menyen er den samme, prinsefisk, det er stekt fisk servert med hvit saus, pluss tilbehør. Desserten er også fast, riskrem med rød saus. Først måtte de se på juletreet mitt. En av gjestene hadde med fine, lyse roser. Som vanlig en hyggelig første juledag.

Juletreet

 Jeg fikk roser

Ved middagsbordet
Strålende vær også
om kvelden

Andre juledag var det tilbake til Kolsås for å spise rester av julemiddagen, pluss litt nytt påfyll. Men denne dagen skulle lille Aurora også komme, og hennes julegaver lå under juletreet, nå var vi tilskuere da hun pakket opp. Så i lek med en stor ball, men den var ikke julegave, den var i huset fra før.

Aurora pakker opp

Ballen var stor

Så ble det middag og prat rundt bordet. Senere ble det kaffe. Som vanlig ble tradisjonene fulgt, men hele tiden ble også koronareglene fulgt. I dag skal det også være juleselskap, men skal jeg fortelle om i neste blogg.

Middagsbordet klart

Neste blogg kommer 3. januar,  




   



    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar