torsdag 3. desember 2020

Vi har startet på desember 2020

 Da har vi startet på årets siste måned. Siden vi er inne i en spesiell tid med korona, er det begrenset hva vi kan være med på. Jeg vil si at min familie er flinke til å holde reglene som myndighetene våre har gitt ordre om. Julen skal feires på tradisjonelt vis, og er innenfor regelen med 10 personer. November har gått raskt, enda det er sjelden en slår ut håret i disse dager. Været har vært variabelt, men det har vært flere fine kvelder.

Fin kveldshimmel


Det ble et par selskap også. 14. november inne i Oslo, der var selskap i en flott pyntet leilighet. Der ble det middag med nydelig mat. Der var vi samlet, men ikke flere personer enn Erna har gitt beskjed om.

Fra leiligheten
På balkongen
                                        

Joni midt iblant
    

I slike dager som nå når en må holde seg mye hjemme, har en god tid til å følge med på været. Den 20. november var fin kveldshimmel, og månen var voksende, jeg så den i det fjerne. Neste dag, den 21 november kom litt snø. 

Voksende måne

Dagen etter kom litt snø

22. november var vi i selskap, nå litt utenfor Oslo. Der ble kaffe og gode kaker, men showet var en liten prinsesse som stod for. Hun var i full vigør og holdt oppvisning. Men hun skal ikke legges ut på nettet, så ansiktet skal ikke fullt ut vises. Den regelen holder vi, men søt er hun, og svært oppvakt for alderen.  
Litt skryt er lov.

Prinsessen i sving

Rekdal er favoritten
 


Så må jeg ta med om vårt nye stjerneskudd på fotballhimmelen Erling Braut Haaland, bare 20 år gammel.194 cm høy, og glitrende fotballspiller. Bildene er tatt fra Aftenposten 24. november. Denne karen får vi sikkert mye glede av. Faren hans var også en kjent fotballspiller, Gry, hans mor, må også få litt av æren.

Om stjerneskuddet

Her er stjernen

 Så en fin kveldshimmel

Første søndag i advent ble søndag 29. november. Da ble julenissen satt på plass ute i gangen ved min inngangsdør. Da fikk jeg to damer på besøk. De kom med kalenderen som var bursdagsgaven, nå skulle den på plass, så den var klar til åpning 1. desember. Noen av gavene var for tunge, så de måtte legges på benken ved siden av. Et lysglimt i hverdagen hver morgen fram til jul.

Julenissen på plass

 Kalenderen
Del to

Så kom tirsdag 1. desember. Kalendere ble snudd om til siste måneden i året 2020. Førerhundene var omgitt av gaver. På den andre var malt et hus, malt av en med pennen i munnen. Den tredje var kalenderen fra Herøy sogelag, det bildet var av en skoleklasse, men det var kanskje mest interessant for meg som er sunnmøring. Så første gaven son var et lys som skulle brennes litt av hver dag. Det blir kjekt, kanskje jeg tar det til kvelden med for eksempel Netflix. Men i kveld starter EM i håndball for damer, første kampen for Norge, motstander er Polen. Vi får ønske våre damer lykke til.

Førerhunder

Huset, utrolig, det er malt
med pensel i munnen

Første gaven, den vil lyse opp
hver dag i desember


 




 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar