fredag 26. mars 2021

Festlige avistegninger mars 2021, del 1

 Jeg synes at avistegneren i Aftenposten er utrolig flink. Sakene som er skrevet om under tegningene har han tatt på kornet, slik som tegningen under. Den er fra februar 2020, og teksten under handler om vaksinekampen. Norge satset alt på at EU skulle skaffe oss vaksine, men det gikk uendelig tregt..

Kamp om vaksinene


Neste er fra februar 2021, og teksten handlet om at USA hadde satt klampen i bånn når det gjelder klima. Teksten var skrevet ganske morsom. Og nå gjelder det å henge med i svingene. I en reklame heter det at " Vi skal slå dere rett i trynet". De prøver nå å kjøre forbi Norge når det gjelder el-bil, for her troner Norge på topp.

Her kommer el- bilen


Ved neste bilde har jeg glemt å sette dato, men teksten handlet om at smitten av korona var høy hos innvandrings befolkningen, til trass for opplysning på mange språk. En skulle tro at der smitten er høy, ville de ta dette på alvor. Hva skal en gjøre for at de også følger løypa som resten av befolkningen.

Bildet er tatt på kornet


 Neste er fra februar 2021. Teksten har tittelen: Skal kirken tjene brukerne eller vinne sjeler. Og kommentaren handler om Den norske kirke kan stå foran en diskusjon om sine merkevare. Siden 1960 har den tilpasset seg folket, og har godtatt mye, for eksempel kvinnelige prester. De sier det er greit å slipe av skarpe kanter, men kanskje slutte å slipe når de er borte.

Tegningen som fulgte


Tegningen under er fra februar 2021. Under denne tegningen kom en kommentaren som skulle være satire, og sette ting på spissen. Det handler om smitte som er størst i innvandrermiljøer. Bildet viser at damen er tildekket, men ikke på viktigste plass. Tegningen ble først stoppet, men nå passer den akkurat.

Finn feilen


Neste er også fra februar 2021. Bildet er til en kommentar med teksten: Alt hun kunne love var hånd- vask munnbind og hjemmekontor. Skriveren tror ikke Solberg vinner neste valg for tredje gang. Han sammenligner med Churchill som var en av vinnerne av Andre verdenskrig, og var svært populær. Likevel tapte han etter krigen. Men det får vi vente og se. Tegningen er knasende god, og minner om en senere anledning.

Tegneren er utrolig flink


Neste tekst er fra februar 2021, og teksten handlet om den norske russen, det heldige kullet som fikk gode karakterer selv om de ikke lærte så mye. Den handlet om digital skole, grunnet korona.

Årets russ, egentlig uheldig


Teksten under neste tegning er fra februar 2021. Siv Jensen opplyser om at hun vil gå av, og peker på Sølvi Listhaug som ny leder for FRP. Nå er spørsmålet om hun får tak i noen som har dradd fra partiet.

Kjempegod tegning

Neste tegning står over teksten: Den nye EU- entusiasten. SP støtter et skjerpet klimamål Norge har spilt inn til FN, om skjerping av klimamål.

Fra februar 2021

Neste handler om utlandet. Den nye president Bidens krisepakke der han vil gi til de fattige. Men noen er imot dryssingen av penger. Tegningen er fra mars 2021. 

Her kommer pengene

Teksten under neste tegning handler om å få pass som viser en har fått  vaksine mot korona. Da kan en reise på ferie til varmere land. Tegningen er fra starten på mars 2021.

Klar for reise

Neste bilde er fra mars 2021, og stod over teksten som hadde overskriften: Arbeiderpartiets radikale venstresving. Teksten sa at AP hadde lagt seg på SV- linjen i skolepolitikken. Der de vil ha leksefri, pluss skolemåltid som vil koste 8 milliarder pr. år. 

 Her er tegningen



  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar