søndag 14. mars 2021

Hus til kjentfolk, del 2, mars 2021

 På en båttur med Danmark som mål, lå vi i havn i Åsgårdstrand. Da nyttet vi høve til å besøke sommer huset som Edvard Munch hadde der. Huset var ikke så stort, men lå i idylliske omgivelser. I hagen stod en byste av den berømte maleren. Mange kjente malerier har han malt her.

Idyllisk i hagen


 Ved inngangen


På turen til Kenya i 2018, var vi også i Nairobi. Der besøkte vi huset til den danske forfatterinnen Karen Blixen. Hun var født i Danmark i 1885 og døde i Danmark i 1962. Hun bodde store deler av sitt liv i Afrika. Hun hadde en kaffefarm utenfor Nairobi. Blixen skrev blant annet: Den afrikanske farm. Det er laget film om deler av hennes liv. Nå besøkte vi huset hennes som lå i en stor, flott hage. Det oset av romantikk i huset, hun hadde besøk av sin elsker her, han var storviltjeger og landet i nærheten med småflyet sitt. Inne så vi også der telefonen stod. Den kunne ikke brukes, men når hun lengtet hjem til Danmark, satt hun her og så på telefonen.

Et stort, fint hus



Fra spisestuen


 
Her satt hun og så på telefonen


Fin hage

Hennes faste plass for å
se på solnedgangen

 På kjøreturen i California i 2012, var vi også i Monterey. Da besøkte noen av oss blant annet byen Salina. Den kjente forfatteren John Steinbeck vokste opp her, han ble født 1902. Han fikk Nobels Litteraturpris i 1962, og døde i 1968. 

Fra et strøk i Salina

Barndomshjemmet

Her satt han sikkert ofte

I 2018 var flere fra familien på kjøretur i Texas. På vei mot byen Austin, besøkte vi president Lyndon B. Johnsons farm. Den var stor, og vi kjørte først rundt og så på ransjen, men nå er den og huset : Lyndon B. Johnsons State Park. Vi så store bilder på plakater av presidenten og Lady Bird. Huset ble påbygd, og her bodde han 20 % av tiden da han var president, derfor ble det kalt Texas White House. Han hadde eget fly han brukte mellom ransjen og Washington DC. I et stort tre ved huset var mikrofoner, og der satt medarbeidere, presidenten satt inne på kontoret, slik ble ofte holdt møter. Han ble president da Kennedy ble skutt. Det ble et interessant besøk.

Først kjørte vi på ransjen
Presidentparet, de hadde
to døtrer

Først så vi flyet, men ikke
lenger enn til trappen

Texas White House

Noen av personalet
satt under treet

Huset sett fra en
annen vinkel

Tilbake til kjøreturen i California i 2012. Da vi var i Pismo Beach, besøkte noen av oss Hearst Castle. Det ligger på toppen av en ås i California, og vi kjørte et godt stykke for å komme dit til California Santa Lucia Mountains. Huset ligger ikke langt fra småbyen San Simeon. Vi parkerte, og fulgte en buss på en opplagt utflukt opp til toppen av åsen. Det var et gedigent hus, og parken var et syn. Her bodde avismagnaten William Hearst fra 1919 til 1947. Huset hadde blant annet 56 soverom og 19 stuer. Her var ofte gjester som datidens kjendiser og filmstjerner.

Fra forsiden på huset

   Fra et soverom

  Fra studierommet

Så ut i hagen

Flotte blomster
Utsøkt badebasseng
I hagen








  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar