onsdag 10. mars 2021

Varme og strender, del 1, mars 2021

Jeg tenkte det hadde vært fint å kunne ta en tur til et land med varme, og med strender der havet vasker innover. Men nå er det umulig, i alle fall risikabelt, for koronaen står klar med piggene ut hvor du enn snur deg. Nå må en trøste seg med minner fra tidligere turer. Jeg tenkte på flere steder, her starter jeg med mitt første besøk på Miami Beach i 2010. Vi var noen dager der før vi dro på cruise i Karibia.


Vasser på Miami Beach


 Fra Miami

Så på cruise

På kjøretur i Sørstatene i USA i 2015, var vi i Daytona Beach. Vi avsluttet turen med noen dager i Orlando. På Daytona Beach var flott strand der svake bølger vasket stranden. Over oss for stadig flokker med fugler flygende av sted under himmelen.

Stor, fin strand

 Fugleflokker dro forbi
Vasser på Daytona Beach

Når en snakker om fine strender, må også Karibia nevnes. En havn vi besøkte på første cruiset der, var den fine øya St. Martin. Strender med varme bølger som vasket innover. Nesten som et paradis.

Fra St. Martin

 Vasser på St. Martin

Flere yngre i familien var
også er med

Så tilbake en god del år, da var vi to uker på Kanariøyene og bodde i Playa del Inglés. Der var flott strand og det ble mye badeliv.

Flott strand på Gran Canaria 


Det bygges i sanden
Og tur med minitog

Ved Barcelona er også fine strender. I 2013 var vi først noen dager i Barcelona, før vi dro på cruise i Middelhavet. Barcelona er en fin by, og har en interessant gamleby. To ganger besøkte vi strendene der, før vi dro på cruise.

I gamlebyen
Ungdommene bader
ved Barcelona

Jeg skal vasse

Til slutt i del 1 om dette temaet, vil jeg nevne et annet cruise i Karibia, da startet vi også i Miami. På cruiset i Karibia var vi også i havn på Jamaica, en grønn og grøderik øy. Her var vi også på en strand og kjente på bølgene.

Først i Miami
Så seiler vi fra Miami
Her på Jamaica har
skipet lagt til

På en strand på Jamaica

Del 2 kommer ved en annen anledning.






 
 



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar