mandag 22. mars 2021

Over halvveis i mars 2021

 Lengste utfluktene med meg i mars, har vært til Rykkinnsenteret, ca. 10 minutter å gå. Før jeg går, må jeg dobbeltsjekke om jeg har husket å ta med munnbind. Mulig jeg var på besøk på Kolsås i starten på mars. Det har så og si blitt en hobby å følge med på været, nesten like ivrig som en meteorolog. Jeg ser i været om morgenen, gransker gradestokken, og studerer himmelen. Lørdag kveld 6. mars var kveldshimmelen særlig fin.  Først på kvelden var den i gule toner, senere var den mer i dramatisk rødt og oransje.

  Først gulaktig himmel

Så i i røde toner

Onsdag morgen 10. mars så jeg det var kommet et lett snødryss igjen. Men da jeg gransket været dagen etter, var det ikke bare et dryss, men en hel del snø.

Kun et snødryss

 Dagen etter mer snø

Ingen blomster å trøste seg med ute, men jeg måtte ikke glemme de som var inne. Jeg hadde fått en hortensiaplante på morsdagen, og fikk streng beskjed om at den måtte ha mye vann. Det fikk den, og jeg tenkte at nå ble det et blått hjørne på salongbordet.

Det blå hjørnet

Nå kom det mer snø, og nå ble det brøyting her i området. Nå var de en liten snøplog som holdt gangveiene åpne her. Han holdt på en god stund, og da var veien gangbar igjen.

Nå mye snø

Det måtte pløyes
Nå ble gangveien farbar

Før helgen spilte vårt herrelag i håndball strålende mot tre motstandere og vant overlegent over alle. Det siste laget de slo var Sør- Korea. Så våre gutter har kvalifisert seg til OL i Tokyo til sommeren.

Glade håndballgutter

Torsdag var det også en fin kveldshimmel. Nå hadde heldigvis kulden sluppet taket. Det ble mildere, og dermed smeltet mye av snøen her i lavlandet. Torsdag tok jeg bilde av kveldshimmelen tidlig på kvelden, og en stund senere. Men litt skyer.

Tidlig på kvelden

Senere på kvelden


Jeg gikk på vekta denne uken for å sjekke, og jammen hadde jeg lagt på meg nesten et helt kilo. Det er ikke så rart for jeg er for mye i ro. Og lunsjen denne dagen var også god, men jeg må slutte å spise noe særlig med smågodt.

Godt med lunsj og en
krus med te

Våre håndballjenter har også kvalifisert seg til OL i Tokyo til sommeren, men ikke så overlegent som våre mannlige spillere. Det var seieren til Montenegro over Romania som gikk i vår favør. Dermed er det med til Japan. Våre lag skal spille mellom 24 juli og 8. august.

Jentene er også med
til OL

 Lørdag kveld studerte jeg også himmelen, og nå ble det som et skille mellom skyene og klar himmel. En liten månesigd viste seg også. Her i Bærum som jeg bor, stiger smitten med korona, da må en være enda mer forsiktig. Det ser med andre ord ut til å ikke bli så store utflukter da heller.

Lørdag kveld






 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar