søndag 18. april 2021

Hverdagen går sin gang, april 2021

 Hverdagen går som sagt sin vanlige gang, vi må fortsatt følge koronarådene. Dermed blir det ikke så store opplevelser, men en må nøy seg med hverdagen og finne noe positivt i det en ser rundt seg. Som på tirsdag kveld 6. april da påsken var over, så jeg ut på kveldshimmelen som var ekstra fin. Bildet er tatt fra balkongen.

Fin kveldshimmel


 Nå er den lille fuglen kommet tilbake, slik den gjør hver vår.  Den setter seg på verandaen og ser inn. Jeg spiser frokost på kjøkkenet som også er spisestue. Bordet står nær vinduet, og jeg bruker å sitte nær det når jeg spiser frokost. Andre gangen han kom snakket jeg til fuglen som skakket på hodet som om den lyttet. Så fløy han plutselig mot vinduet som om den ville inn, men da han merket det ikke gikk, fløy den sin vei. Siste årene har denne fuglen kommet ofte når det er vår og sommer. 

Fuglen kommet tilbake


Jeg så i Aftenposten om skøyteløperen med sine utallige medaljer fra en eventyrlig karriere. Han levde fra 1888 til 1954. Han vant 5 VM og 3 EM på skøyter i årene 1908 til 1914. Han vant NM 6 ganger. Ikke nok med det, han var Norgesmester i stup, og en dyktig sykkelrytter. Noen kan alt.

Han har mange medaljer



Det ble en nedtur da jeg så ut mandag 12. april, det snødde. Og jeg som trodde våren var på vei. Der tok jeg grundig feil. Jeg tok bilde fra balkongen. Jeg håpet det var en siste avslutning på vinteren.  

De snør, bildet tatt 
på balkongen

Torsdag så jeg en liten kar som hadde parkert doningen sin der de andre hadde parkert sine doninger.
Han  henter den sikkert når han er ferdig med barnehagen, tenkte jeg.

Grei liten doning

På vei hjem fra matbutikken på KI- senteret en dag, så jeg to trær hadde begynt å få en anelse grønt, det ga et håp om at det snart blir skikkelig vår. Da det led mot kveld, så jeg på himmelen at skyene laget noen fine striper som pyntet opp.

Tendens til grønt
Spesielle skyer¨

Det har vært fint vær siste dagene, og søndag etter lunsj gikk jeg tur. Jeg så en del andre som var ute, et par steder var samling med barn som lekte. Jeg så flere tegn på at våren er på vei Jeg jeg så trær med tendens til grønne lauv. Jeg falt for fristelsen å ta bilde av to svært høye Tuja, de er jo eviggrønne enten det er vinter eller vår. Jeg så små påskeliljer, gule og fine.  

Høge og flotte tuja
Gule og fine

På hjemvei stoppet jeg og så på et tre jeg tenkte var hengebjørk, det var ikke  aning til grønt, men jeg synes den var fin med de hengende greinene, og tenkte den blir flott når den blir grønn. Videre så jeg hvitveis, og et sted var knuppene på vei og sprette ut. Mange vårtegn på denne lørdagens trimtur.

Hengebjørk

    Hvitveis

 Knupper på vei ut


 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar