fredag 30. april 2021

Fine utsikter hjemme og i utlandet, del 2

Jeg vil starte med en utsikt på Sunnmøre, der jeg kommer fra. Det er noen år siden, vi skulle få besøk fra Østlandet, blant annet to ungdommer. Da la jeg opp program, så ungdommene ikke skulle kjede seg. Vi var blant annet på Ishavsmuseet på Brandal ved Hareid, og ut til fuglefjellet på Runde. Vi var en dag til Ålesund, der gikk vi opp til Fjellstua, og da hadde vi fin utsikt over Ålesund. 

På Ishavsmuseet


  På vei fra Runde


Utsikt over Ålesund

fra Fjellstua


I 2014 var jeg på kanaltur på Donau. Vi startet og avsluttet i Amsterdam. Det ble en vellykket tur, og mye flotte landskaper og utsikter å se både i Nederland og i Tyskland. Første bildet er fra Nederland, så har vi fra Tyskland der det også var grønne dalsider med vinmarker.

Fra Nederland


Fra landskap i Tyskland


I Rüdesheim, Tyskland

Utsikt til vinmarker 
i Tyskland


Tilbake i Nederland


På rundtur i Romania i 2015, startet vi i Bucuresti, men nå startet bussturen rundt i landet, og vi var kommet til Sighisoara som er kjent for sin gamleby. På veien dit hadde vi utsikt til fint landskap. I byen var vi blant annet opp i tårnet på det gamle Rådhuset, og hadde utsikt til fjellene i bakgrunnen. Sagnet sier at Dracula var født der i byen, men kanskje det bare er en myte. 

Utsikt til grønt landskap



 

Utsikt fra det gamle Rådhuset

I Sighisoara 


Ved statuen av Dracula


I 2014 var noen av oss på en ukestur i New York. En by det alltid er kjekt å komme tilbake til.  Vi var på steder vi hadde sett før, men så og mange nye steder. Vi var på visning hos kunstnere, og en dag var vi oppe på toppen av Rockefeller Center for å se solnedgangen over New York, det var flott å se. 
En dag tok vi fergen til Staten Island, og da hadde vi fin utsikt til byen fra sjøsiden.

New York sett fra sjøsiden


 Kjekt å være i 
New York igjen

Ute og spiser

Solnedgang over New York

På kunstvisning


Jeg vil avslutte med et cruise i Karibia i 2014, først startet vi med noen dager i Miami, så på cruise. Det ble mange fine dager på havet og blant annet i havn på Jamaica og i Mexico. Pluss skøy om bord.

Først i Miami
Vi drar, her utsikt til Miami


God mat om bord

Så utsikt på Jamaica 

Ser på utsikt i Mexico

Så om bord igjen
nå med på dansen

En kveld på Kasino om bord,
vant en noe grassat


 


 


 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar