torsdag 15. april 2021

På historiske steder, april 2021

 Når en ikke kommer seg ut i verden for tiden, liker jeg å tenke på tiden da vi  ikke kjempet mot noen pandemi, og vi kunne reise dit vi ønsket. Til historiske steder for eksempel. Jeg tenkte på langhelgen i Roma juni 2011, da noen av oss reiste til Italias hovedstad. I et strålende vær gikk flere av oss opp på Palatinerhøyden der vi så Forum Romanum. Dette var det mest kjente av keiserforaene i Roma, senteret for det politiske, juridiske, og kommersielle liv i byen. Vi så også den tidens mest kjente gate, Via Appia. 

Forum Romanum

Via Appia
På historisk grunn i Roma
Så pause og mat

Her må jeg ta med besøket på Tingvellir på Island der vi var på besøk rett før vi bikka over på 2000- tallet. Her ble verdens eldste eksisterende nasjonalforsamling stiftet i 930. Oppe på berget stod lovseiemannen hvert år i sin tid og sa fram halvparten av lovene. Folket satt på vollene nedenfor og lyttet. Vi avsluttet reisen i hovedstaden Reykjavik.

Oppe på berget stod lovseiemannen


På Tingvellir

Avsluttet turen i Reykjavik

Athens berømte borgfjell har jeg besøkt to ganger. Første gang jeg så Akropolis fra byens klassiske storhetstid på 400- tallet, var på 2000- tallet i forbindelse med et cruise, der Athen var en av havnene. Andre gangen jeg så Akropolis var i 2015 da jeg var på rundtur med buss i Hellas. Like storslagent å se, men nå var der mye mer turister.

Første gang på Akropolis

Utsikt mot Athen

 Andre gangen på Akropolis
Fin utsikt også da

Jeg må ta med Kongenes Dal i Luxor, Egypt. Vi skulle først på cruise på Nilen, så videre til Alexandria og Kairo. Men i Luxor skulle vi først se Kongenes Dal. Vi ble kjørt rundt på området i Kongens Dal med et lite tog. Vi kunne besøker noen få graver av Faraoer, vi så blant annet graven til Faraoen Tut- ankh- Amon.

Toget vi fulgte

Foran gravstedet til Faraoen
Tut- ankh- Amon

Så cruise på Nilen

I 2014 var noen av oss på cruise i Karibia, der siste havn var på en øy i Mexico. Der tok vi båt til fastlandet for å besøke et kjent historisk område. Her blomstret Mayakulturen fra 2000 før Kr. til 250 år etter Kr. Det var et ganske stort område vi gikk rundt og så på det som stod igjen av TULUM. Så videre fra Mexico til Miami der vi var et par dager før vi reiste hjem. Siste bildet er fra en utflukt i Miami.

Historisk område

I TULUM

Avslapning i Mexico
Avrunding i Miami

På rundreisen i Vietnam i 2004, var vi også i keiserbyen Hue. Der besøkte vi keiserens Forbudte by. Her gikk vi rundt på området og så hvordan keiseren levde. Vi så blant annet Den høye harmonis sal, her tok keiseren imot. Der var mye flott å se, også portene var imponerende.  

Ser mot Den forbudte by

Fra Den høye harmonis sal

Fin utgangsport




 

 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar