onsdag 25. august 2021

Avistegninger til kommentarer, 26. 8- 21

 Jeg synes det er artig å se på tegninger som følger med tekster, særlig i Aftenposten. Der er en tegner som er enormt flink. Han tar teksten på kornet. Overskriften til kommentaren under var: To griser, en tamburin og en traktor som trekker mot høgre. Kaos, slett ikke. Solberg spratt over en liten innhengning, og Støre spilte jazz på Kongsberg.

I full driv


Overskriften var: Hvem vil kjøpe bolig når man kan låne luftslott. SV lover en ikke kommersiell boligsektor. Det gjorde de også i 2019, 2015, og 2005. 

Men jeg tok med tegningen fordi den er knasende god.


En kommentar handler om fremmedfrykt mot muslimer i Norge. Skribenten mener det er grunn til uro, for mange nordmenn mener de er en trussel mot norsk kultur. Men jeg ser på tegningen, som vanlig tar den temaet på kornet.

Se på dette


Lederen i SP har fått enorm reklame i media, hans blide fjes er i de fleste aviser og media ellers. Han var skjære tryllekunstneren til å sanke stemmer. Så skjedde et eller annet, meningsmålingene har i det siste gått range veien.

Se her


Hva skjedde?

Så steg koronasmitten igjen. I Norge også ble helsemyndighetene bekymret. De blåser ikke i smitten, men følger nøye med. Det se ut for å gå noenlunde bra.

De tar det på alvor


Overskrift til en kommentar var en dag: Jødehatets gift i muslimske rekker. En imam her i landet kom med en stygg uttalelse for en tid siden. I kommentaren stod: Våger norske muslimer å ta et nødvendig oppgjør med denne giften i egne rekker.

Avistegneren er som vanlig suveren. 

En dag var overskriften på en kommentar: Fremad marsj i revers. Kommentaren sier at venstresiden kan være så skuffet og forvirret de bare vil over SP sitt nei til SV, for SP var aldri radikalt. For meg var det tegningen som fenget. Tegneren å ha en fantastisk fantasi.

Fremad marsj i revers

I en kommentar var temaet lang ferie. Den som skriver kommentaren sier at åtte uker med  sammenhengende ferie er ikke av det gode, og lurer på om det ikke hadde vært bedre å putte noe av ferien på en annen tid av året. 

8 uker????


Valget nærmer seg. Noen har kvaler og vet ikke hvem de skal stemme på. Men stem etter eget syn, ikke etter andres. Les programmene, og se om du er enig i det meste. Jeg har aldri funnet et parti der jeg er enig i absolutt alt. Men nå har jeg forhåndsstemt, for jeg er bortreist på valgdagen. 

 Noen har det slik


Neste blogg kommer

tirsdag 31. august.




 

 


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar