tirsdag 3. august 2021

Vi har startet på august 2021

 Nå går tiden som et ekspresstog. Jeg har ikke før satt kalenderne på plass, før jeg står med dem og blar igjen. Først en liten kikk på litt av juli. Søndag 13.juli var vi på båttur i Oslofjorden, så besøk etterpå. Det var nydelig sommervær.

Vi så inn til Sørenga

Utsikt til Holmenkollen


Vi ser Astrup- Fearnleymuseet


Etter sjøturen, var vi på besøk
på Munchs brygge
Fra balkongen så vi
ned på padlere


Det var mange fine sommerkvelder i juli. To av bildene under er fra en av kveldene det var grill på Kolsås. På slutten ble en flott solnedgang, senere en kaffetår i stua.

Sommerkveld  med utsikt til
Kolsåstoppen fra balkongen


Solnedgang på Kolsås

Så en kaffe til slutt

Fra søndag 18. juli, da gikk jeg en trimtur, og passert også en grønn passasje av staselige trær. Jeg passerte en liten "undergang" nær KI- senteret, der var mye skrevet og malt på veggene. Om kvelden også flott vær, og da så jeg at månen var halv.

Grønne, fine trær
Fra "undergangen"

Aner en svak halvmåne på 
sommerhimmelen

 Lørdag 24. juli hadde jeg besøk av noen fra familien, da ble det først lunsj, før vi satt på balkongen og nøt sommeren. Et par små, søte hunder var her også. Søndagen møtte noen av oss til grill her i nærheten.

Hundene får godteri
Så på balkongen i fint vær

Så søndagsgrill
Pablo var til stede

Fine blomster

En dag jeg gikk til butikken og var på hjemvei, satt jeg og slappet av ved snarveien. Da kom to damer susende forbi i kjøretøyet sitt. Den ene var litt fant og dro fra den andre, men hun spiddet straks opp og nådde henne igjen. Denne dagen la jeg merke til gule blomster flere steder, de pyntet opp. En dag var jeg til Sandvika, og der var som før, pyntet med sommerfugler.

Damene som kappkjørte
Gule, fine blomster

Sommerfugl i Sandvika

24. juli var det fullmåne. men mandagen snudde været, og tirsdag ble det både regn og torden. Fredag kveld 30. juli ble det  dramatiske skyer på himmelen. Jeg tok  bilde kl. 21, 30, men det var 20 pluss.

Så snudde været,
bilde fra verandaen

Fullmåne
Dramatiske skyer sett
fra verandaen


Så kom søndag 1. august. Da ble ny side bladet om. Denne måneden var førerhundene små, søte, kvite hunder. På den andre kalenderen var sommerbildet malt med munnen. Jeg er like forundret hver gang jeg ser bildene som er malt med pensel i munnen.

Søte små som skal bli 
førerhunder
Utrolig godt gjort. Fint
sommerbilde

Denne gangen vil jeg ta med bildet for august i kalenderen til Herøy Sogelag. Der er et bilde tatt på Runde siste søndagen i juli 1917. Da var der et stort misjonsstevne på øya Runde. Men så ble folk urolige, for ute i havet så de store grå skip i full fart mot sør. Det var tyske skrigsskip som plutselig ble kalt hjem. Et par dager etter brøt det ut krig mellom Østerrike og Serbia. Det var starten på Første verdenskrig.

Bidet fra Runde


  





 


  

   



 


 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar