søndag 8. august 2021

Status fra OL, og litt hverdagsliv, august 2021

 De som har tatt medaljer for Norge i OL i Tokyo, har lagt mye slit og trening for å nå målet om OL- medalje. Vi som er stolte over prestasjonene og medaljene, må i det minste stoppe opp og nevne våre utøvere. Den første som tok olympisk gull for Norge var Kristian Blummenfelt i Triatlon. Øvelsen er tredelt. Først svømte han 1500 m, så syklet han 40 km, til slutt løp han 10 km, og kom først i mål, Det var litt av en prestasjon.

Her kommer han 


    Gull til Blummenfelt


Neste var sølv til Kjetil Borch i roing i singlesculler. Han fosset inn til sølvmedalje, kun en i verden var bedre enn denne karen. Han tok olympisk sølv.

I båten

Borch med medaljen

Så kom gullgutten Karsten Warholm i vill fart og slo alle på 400 m hekk. Han slo sin egen rekord da han stormet inn til gullmedalje.

Ikke til å tro

Warholm med gull og blomster


Seileren som tok medalje for Norge var Herman Tomasgaard. Han kom i full driv over mål med båten sin og kapret tredjeplassen. Det var litt dramatikk underveis, men han erobret bronsen. Flott gjort.

Dramatisk seilas

Men suste inn til bronse


Så stilte Eivind Henriksen i ringen og kastet slegge. Han slo etter hvert 4 norgesrekorder i slegge. For hvert kast ble det ny norsk rekord. Til slutt stod han etter siste kast med 51,58 m, det gav sølvmedalje. 

Kastet langt

 Det ble sølvmedalje

Så kom sandvolleygutta og smelte til med en gullmedalje. Den første OL-medalje for Norge noen gang i denne sporten. De ble sjølsagt elleville da de tok gull. En strålende prestasjon av Anders Moe og Christian Sørum.

Vill glede

Gullguttene

I går tok Jacob Ingebrigtsen gull på 1500 m. Et fantastisk løp av den unge gutten. Vi får sikkert se flere prestasjoner av denne karen. Jeg hører at håndballjentene har tatt bronse, men det får jeg komme tilbake med senere. 

Jacob i full driv
Det ble gull

Så til hverdagen her hjemme. Onsdag var jeg en tur til familie i nærheten, de skulle grille burgere.   
Været var bra så vi satt først ute på terrassen.

Hedda ute på terrassen

Men burgerne spiste vi i stuen. Der satt Pablo i sofaen og fulgte med på det som skjedde. Så var bordet klart, burgerne var grillet og mye tilbehør var også på bordet. Det ble en hyggelig onsdagskveld.

Pablo
Godt med burgere fra grillen






  

  


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar