tirsdag 31. august 2021

Tur til Sunnmøre august 2021, del 1

 Så ble det en ferietur likevel i år også. Vi var tre fra familien som skulle kjøre til Sunnmøre på en helgetur. Vi startet torsdag morgen, jeg ble hentet kl. 08.05, og turen var i gang. Vi fylte bensin nær Sundvollen, så kjørte vi Jevnaker og passerte Gjøvik, men på andre siden av Mjøsa. Et kort stopp på Lillehammer, så kom to lange tuneller. Først fra fra Lillehammer til Otta, den er 3,9 km lang. Så den lange tunellen fra Fry til Hundorp i Sør- Fron kommune i Oppland. Den er hele 4, 3 km lang.

Fra Jevnaker

Gjøvik på andre siden


Lang tunell


Etter hvert tok vi av mot Lom, vi ville kjøre den ruten. Da vi kom dit, parkerte vi ved Lom bakeri. De er kjent for sine gode kanelsnurrer. Det er Morten Schakenda som startet med de berømte kakene. Han er fra Gjerdsvika, en bygd ikke langt fra Tjørvåg der vi bodde på Sunnmøre. Rett ved bakeriet buldret en foss. Jeg så også i Lom kirke.

Lom kirke

Fossen

I bakgrunnen er uteserveringen
på Lom bakeri


 
Vi kjørte videre og passerte Grotli og videre ved Strynefjellet var mange hytter. Så svingene ned mot Stryn. Her er flott utsikt nedover, og vi ser Strynevatnet.

Hytteområde

Før vi starter på svingene
Nedover mot Stryn

Fra Strynevatnet

Før vi kom til Volda, gjorde vi et stopp på Grodås. Derfra kommer bildehoggeren Anders Svor, (1864- 1929). Han startet med treskjæring på farens gård, men dro så ut i verden. Han var naturalist, men på-virket av nyromantikken, og Rodin var også en inspirasjon. Her var et lite museum, men var nå stengt. Vi gikk rundt i hagen og så på statuene som stod der. Særlig modellen av Tordenskjold som han vant pris for, men en annen vant til slutt. Senere ble det store statuer av Tordenskjold likevel. De står i tre norske byer. I området var flere frukttre som bugnet av frukt.

Byste av bildehoggeren
Her er Tordenskjold

Fra hagen
Stappfullt av plommer

Så kjørte vi gjennom Volda, da var klokken blitt 17.00. Videre gjennom en lang tunell og vi var i Eiksund. I Myrvåg stanset vi ved en butikk og kjøpte litt matvarer. Vi kjørte siste biten og parkerte ved gjestehuset. Der tok vi inn bagasjen og fikk matvarene i kjøleskapet. Men nå skulle vi på en visitt. Da vi kom ut av gjestehuset, så vi Idar og Ranveig nede i hagen. Vi gikk dit og tok en prat før vi dro videre.

Kjørte gjennom Volda
En prat i hagen før
vi dro videre

Så kjørte vi utover mot rorbua der vi hilste på tre fra familien, der ble det kaffe og kaker og fin utsikt. Så tilbake til gjestehuset. Der roet vi ned og laget oss middag. De ble gryte og pasta, pluss grønn salat. Vi  tok tidlig kveld, for neste dag var en del på programmet.

Rune og Sebastian
Fin utsikt

Tilbake i gjestehuset
Vi avsluttet med middag





 














 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar