onsdag 1. september 2021

Tur til Sunnmøre, del 2, 2021

 Fredag morgen så jeg ut på strålende vær, men litt kjølig. Jeg så på utsikten, akkurat da kom en flokk sauer oppover markene. Det var sikkert utegangersauer, for flere hadde horn. De stoppet og beitet noen plasser, men fortsatte oppover markene. Men nå kom de andre to etter hvert, og det ble frokost. Først på programmet i dag, var trimtur framover utmarka. Vi gikk først nedover fra huset, så tok vi til venstre, og litt etter startet utmarka. Det første jeg la merke til var alt spindelvevet på lyng og planter mange steder.

Vi starter morgenturen


Flott natur


Veien leder framover

Da vi kom fram forbi vassverkhuset, gikk de andre videre mot Stemmedalsvatnet, men jeg snudde for å ha god tid til å ta bilder. På venstre side nede i buskaset lå "baderhølene" som vi kalte det. Der var to steder en kunne bade, den lille grunne hølen vi småbarna kunne bade, og lenger nede en større, der badet ungdommen. Men nå var naturen vokst tett, så en måtte vite hvor stien gikk. 

Fjell som bakteppe

Fint område

Jeg så bort på vatnet der vi brukte å gå på skøyter om vinteren. Det var litt av en natur vi kunne boltre oss i både vinter og sommer. Nå kom de andre to, så vi gikk sammen resten av veien. Fra veien så vi opp til min barndoms dal. Der vokste jeg opp, men nå er huset fikset mye siden den gang.

Vatnet der vi gikk på skøyter


Et idyllisk sted

Min barndoms dal, her på garden vokste jeg opp


Idar og Ranveig var ute i hagen, så vi gikk dit og tok en prat. Her var plommetre fulle av blå plommer. Fruen hadde noen bærtre også, pluss en liten kjøkkenhage der hun også dyrket erteskudd. Jeg smakte både plommer og erter. En dings for iblant rundt på marken og fikset graset, den hadde navnet Peder. 

Plommetre

Fruens privatavdeling
Fint i solveggen
Her smakte jeg på det
fruen dyrket

Men nå var det tid for besøk til en av nærmeste naboene da jeg bodde på Sunnmøre, Grete K. og vi kjørte dit. Der hadde fruen dekket på i malerhytten. Her ble servert kaffe og god kake. Det ble en hyggelig pratestund, før vi kjørte tilbake.  

Koselig i malerhytten
God kake

Vi skal dra fra hytten

Vi kjørte tilbake, men etter en kort pause skulle vi tilbake til nabolaget der vi hadde vært. Nå ble det besøk hos familie. Der ventet de med kaffe, og det ble mer kaker. Der ventet May Britt og Terje, samt Ann Margreth og Ottar. Jeg er tante til de to damene, og nå kom Rigmor F også, de to damenes mor, og min svigerinne. Vi har samme fornavn, men jeg er Rigmor M.  Nå ble det prat rundt kaffebordet og oppdatering om den yngre garde. Alltid artig å møtes. Så tilbake en kort stund til gjestehytten.

Prat rundt kaffebordet
utenfor huset

Vi må dra

Nå hadde vi en siste post på programmet. Vi skulle grille på brygga. Nå dro vi og kjøpte engangsgrill, og da vi kom til brygga, ble den satt opp slik at vi hadde god kontroll, og grillen stod på murunderlag.
Det var et utrolig flott vær, helt stille, solen skinte, og til slutt ble det solnedgang. Det ble en flott avslutning på fredagen. En kjekk ung kar som het Oscar, kjørte oss hjem til gjestehuset.

Flott vær

Sjøen lå blikkstille


Vi spiste og koset oss

Solnedgangen ble vakker


Del 3 i morgen. 



 




 








 



  






 













 








 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar