fredag 3. september 2021

Tur til Sunnmøre 2021, del 4

 Vi var kommet til søndag 29. august, og det var avreisedag. Vi spiste frokost, så ordnet vi opp etter oss i gjestehuset. Det ble skrevet i gjesteboka, og vi tok bagasjen og gikk ut. Der stod Ranveig og Idar som akkurat var klar å dra på trimtur. Dermed fikk vi takket for oss. Jeg tok noen bilder, før vi tok plass i bilen og startet på hjemturen. Men først fikk vi også takket for de gode rundstykkene og den knallgode solbærsylten som Ranveig hadde laget. Det smakte supert.

Gjestehuset


    Fra hovedhuset

Fra hagen

Nå skulle vi kjøre til Hareid og ta fergen til Sulesund. Vi hadde hatt et strålende vær, men nå så vi været holdt på å skifte. På Hareid så vi skodda var på vei ned i fjella. Vi kjørte om bord i ferga, og på over farten kjøpte de to andre seg sveler. Det hører med. Fra Sulesund skulle vi kjøre strake veien nedover Gudbrandsdalen. Nå kjørte vi etter hvert over Tressfjordbrua i Vestnes kommune. Da var klokken rundt 13.00. Fra Måndalen tok jeg også bilder.

Skodde i fjella ved Hareid

  Tressfjordbrua

Fra Måndalen

Vi passerte Åndalsnes, men stoppet på en parkeringsplass nær Trollveggen. Der hadde vi god utsikt til Europas høgeste loddrette stup. Fra botnen til toppen er den 1700 meter, av de er 1000 meter loddrett stup, der fjellmassivet henger 50 meter utfor veggen. Her stod vi en stund og så på Trollveggen og resten av fjellene. 

Trollveggen

Fra fjella

En av fjellsidene

Et mektig område

Vi tok en siste kikk på Trollveggen før vi fortsatte. På Dombås tok vi en pause ved den store kafeen. Der hadde vi alle lyst på softis, og det kjøpte vi. Men vi ville spise den ute, for her var været fint. Vi satte oss ikke på utekafeen, vitsen var at vi ville rusle litt rundt og strekke på bena. Nå var klokken blitt 17.00.

På Dombås

God softis i beger

Vi kjørte videre, på Lillehammer tok vi en kort pause, men nå en kopp kaffe. Videre passerte vi Gjøvik, og fortsatte gjennom sommerlig landskap ved Gran på Hadeland. På Jevnaker så jeg en samling med  motorsyklister. Så mye motorsykler på veiene som på denne kjøreturen kan jeg ikke huske å ha sett før. Ofte var de to sammen, men iblant en hel flokk.

Fint landskap

Motorsyklister, bildet tatt
fra bilvinduet

Da vi nærmet oss Sundvollen, ble det en flott solnedgang, men vi måtte nyte den fra bilvinduet, ofte mellom glisne trær, men flott uansett.

Vi er på slutten av turen

 Kveldssol gjennom glisne tre


Sola i synsranda

Flott avslutning på turen, dette
bilde er tatt av Binni


 





 





  









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar