lørdag 25. september 2021

Tur med Polarlys, del 2, september 2021

 Jeg våknet søndag 12. september av at båten slingret litt. Vi var på vei nordover langs kysten, og var nå på slutten av Stadt som er et åpent havstykke. Klokken 07. 30 gikk jeg til frokost. Etter å ha konstatert at prikken i panna var rød, fikk jeg gå inn til frokosten. Jeg så da vi passerte Herøybrua, og da det ble stopp i Torvik, ikke langt fra der jeg bodde på Sunnmøre. Bildet er tatt gjennom et vindu.

Ved kai i Torvik


  Turen gikk videre mot Ålesund, og nå nærmet vi oss. Ålesund er største byen på Sunnmøre, og nærmer seg om lag 50 000 innbyggere. Hurtigruten legger til på baksiden av byen. Men vi hadde god utsikt til til Fjellstua på toppen ved byen.

Vi nærmer oss Ålesund


Vi ser Fjellstua


.Men nå skulle båten gå en svipp inn til Hjørundfjorden som er en arm av Storfjorden. Der skulle vi besøke Urke,  en liten bygd med ca. 30- 40 innbyggere. Mens båten gikk dit, gikk jeg til "salongen" der de to damene fra Fana satt og strikket. Da vi var framme, ble vi ført i land med småbåter, for Polarlys måtte ligge ute på fjorden

Damene strikket


Polarlys ligger ute på fjorden,
bilde tatt fra kaia på land

Kaia på land

Nå ruslet vi oppover veien på Urke. Det er en liten bygd med om lag 30-40 innbyggere, og ligger i Møre og Romsdal fylke. Bygda er omgitt av Sunnmørsalpene. Her er tinder  på opp mot 1700 meter rett opp fra fjorden.

Fra Urke

Her var også blomster

Fanadamene på vei oppover bygda


Lenger oppe kom vi til en elv som kom fra høyden, og som fosset av sted videre under en bru. Det var søndag og nesten ikke et menneske å se. Kanskje de holdt seg inne så de slapp å møte turistene. 

Elven

Elven fosset videre
Vi beundret det fine treet

Så dro båten tilbake til Ålesund, og videre på turen nordover. Det ble middag, men det ble en tidlig kveld på meg. Men fikk med at vi stoppet en kort stund i Molde. Nå stimet hurtigruta videre mot Trondheim.  

Svipp innom Ålesund

Hurtigruten stimer videre


Så innom Molde

Vi kurset videre mot Trondheim,
det ble en fin kveld

Fortsettelse.




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar