torsdag 9. september 2021

Liten Oslotripp onsdag 8.9-21

 I går startet dagen med skodde, men lettet opp, og det var strålende solskinn da jeg tok bussen til Oslo. Der gikk jeg nedover Karl Johan for å se på valgbodene som ligger på rekke og rad ved fortauet. De kjente partiene var der, og diskusjoner utenfor noen av dem.

Rett før valget

Kjente partier

Diskusjoner

Jeg hadde ikke fått med at et parti som het Helsepartiet stilte til valg. I et Stortingsvalg trodde jeg en skulle ta med mer i samfunnet enn kun en sak. Lederen var ivrig, men jeg sa at jeg har hadde stemt.  

Ivrig stemmesanker


Jeg fortsatte videre oppover og nærmet meg Stortinget. Mye folk var ute og luftet seg i det fine været. Det var tydelig at hovedstaden også var besøkt av turister.

Stortinget

Det foregår en god del byggevirksomhet og oppussing i hovedstaden. Nå var jeg på vei mot Jernbanetorget, men snur meg og tar bilde. På bildet nede til høgre, ser vi en del avsperret. 

Sikkert oppussing
 

Videre så jeg det var satt opp sted der en kunne forhåndsstemme, og flere stod i kø og ventet på å få slippe til. De har tatt en bestemmelse.

Forhåndsstemming

 Jeg snudde og gikk tilbake, nær Stortinget satte jeg på en benk nedenfor og ventet på Håvard.
Jeg tok først bilde oppover mot slottet.

Bildet mot slottet

Ventet ved Stortinget

Vi møttes på utekafeen ved Stortinget


Etter en stund spaserte vi nedover mot Grand Hotell. Der gikk vi opp på takterrassen på Grand. Der er kjempefin utsikt, til bybildet. Her satt vi en stund på Eight, som baren heter, siden den ligger i 8. etasje. Ett koselig besøk i en by som fortsatt hadde sommertemperatur til tross for at høsten er kommet på kalenderen. Jeg tok bussen tilbake, og Håvard skulle møte en venn. Et kjekk liten visitt i hovedstaden.

God utsikt fra takterrassen


 På Eight
Siste titt på utsikten




  






Været var varmt og fint. Etterpå gikk vi i retning Grand Hotell.

 


 



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar