fredag 10. september 2021

Togturer, del 2, september 2021

 På første turen til Thailand fulgte vi Dødens jernbane et stykke, navnet hadde den fått siden den var bygd av krigsfanger, og mange mistet livet, de var svake fra før, og de jobbet i varme opp mot 40 pluss. Senere dro vi på en familietur til Thailand, og da fulgte vi jernbanen igjen.

Dødens jernbane, første tur


  På familieturen til Thailand, var også bading


Senere fulgte vi Dødens jernbane


Så båttur på River Kwai

2007 ble det tur til Egypt. Først cruise på Nilen, så togtur til Kairo. Artige kvelder på cruiset, og siste dagen om bord besøkte vi styrehuset og kapteinen. Så nattoget til Kairo.

Artige kvelder om bord
Besøkte kapteinen

På nattoget til Kairo
Senere ble det pyramider

Togturen i USA i 2019, ble en opplevelse. Først fly til Denver i i staten Colorado. Vi fulgte California Sephyr, toget mellom Chicago til San Francisco. Vi gikk av i Grand Junction, for vi leide bil og kjørte også, særlig i Nasjonalparker i Utah. Videre til Salt Lake City, og til Reno der vi tok toget til San Francisco.  

Startet i Denver
Toget vi fulgte


Utsikt underveis
 

Vi gikk av i Grand Junction, for vi leide bil til noen strekninger, særlig for besøk i Nasjonalparker. Videre tog til Salt Lake City.

Fra Nasjonalpark i Utah
Utsikt til Salt Lake City

Så tog fra Reno til San Francisco
Utsikt fra toget

Slapper av i San Francisco

På turen i Kambodsja 2018, var vi i Battambang, nest største byen i landet. Først besøkte vi et tempel utenfor byen, så skulle vi en tur med et bambustog. Før ble toget brukt til frakt av materialer som ble brukt til å bygge opp igjen landet etter Røde Khmers herjinger. Vi tok plass fordelt på noen vogner, toget kjørte fortere enn jeg hadde trodd. Vi passerte blant annet bananplantasjer. Det ble en artig tur.

Klar å dra, jeg til venstre

 Vogner på toget

Toget hadde god fart

På turen i Peru i 2017  besøkte vi Machu Picchu. Fra den lille byen vi bodde, tok vi tog oppover dalsiden, der gikk vi av toget, så gikk vi siste resten opp for å se bort til det kjente Machu Picchu. Toget stoppet flere steder for en av personalet hoppet ut og sjekket ett eller annet, så hoppet han om bord og vi fortsatte oppover. Det var fin utsikt til dalen. Så var vi oppe og så det berømte stedet.

På toget
Toget stoppet iblant
Utsikt fra toget

Framme på utsiktspunktet
til Machu Picchu 

Nå skal jeg ut på en tur her i Norge, derfor ingen blogg før 24. september. Da starter jeg å fortelle om turen.





 











    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar