fredag 30. juli 2021

Båtturer del 4, juli 2021

 Jeg må som mange andre trøste meg med minner fra tidligere reiser, for nå lurer deltavarianten rundt neste hjørne. Jeg velger fortsatt å ta det litt med reisero. Først vil jeg denne gangen starte med en båttur vi var med på under rundturen i Vietnam i 2004. En ettermiddag i Saigon, var vi på tur på Saigonelva, den største elva i sørøstlige Vietnam. På turen ble servert kokosmelk. Artig å se inn på elvebreddene, vi var på land et sted og så opptreden også.

Artig og se inn til land


 

Vi fikk kokosmelk

På land og så opptreden

Solnedgang over Saigonelva

Så fra en av turene med vår private fritidsbåt. Denne turen på starten av 2000-tallet, gikk også til Sverige og Danmark. Vi hadde fint vær da vi gikk Sotenkanalen i Sverige, der var stor trafikk med mindre båter. Så videre til Assens i Danmark. Der lå vi i havn mellom staselige, gamle seilskip. Vi hadde et stopp i byen Bogense, så til stedet som het Hals. Der lå vi i havn i 5 dager, og så alt som var å se der. Det var fint vær, men det blåste slik at vi ikke kunne gå ut på havet. Men til slutt kom vi oss av sted.

Fra Soten-kanalen i Sverige


I havn i Assens

  På land i Bogense

 Vi så hver krik og krok på stedet Hals. Til høgre på bildet under, ser vi kjevebenet av en blåhval som ble skutt i Ishavet i 1868.



Jeg må ta med turen til det berømte Great Barrier Reef. Vi var på rundtur i Australia i 2005. Vi var nå i Cairns som ligger ut mot Stillehavet i Nordøst. Vi fulgte på opplagt tur utover mot revet, der kunne en få snorkle på revet. Jeg var ikke helt bra etter en skade i høgre skulder, så jeg stod over, men vi fulgte en båt som dykket ned, så vi fikk sett en del av revet og fiskene der. Båtturen og besøket på revet var en opplevelse.

På vei mot havna i Cairns


Ute på revet
Båten som dykket
På vei mot land i Cairns

 I mai 2019 var vi på helgetur i Zürich. Det er største byen i Sveits, men ikke hovedstaden, det er Bern.  
En dag var vi på tur med båt på Zürichsjøen. Det var stille på sjøen, og fint å se inn på byen fra sjøen.  Først til ene siden utover, så andre siden da båten svinget tilbake. Zürich er en flott by.

På vei utover 

Her passerer vi Operaen

På tur tilbake ser vi 
bebyggelsen i åssiden

 En flott fontene, nå 
nærmer vi oss kaia

  En fin by Zürich

På rundturen i Malaysia og Borneo i 2019, var vi på flere båtturer. Her vil jeg nevne  da vi var i Malacca, da skulle vi på båttur på elvekanalene. Vi måtte vente litt på båten, det var flere som ventet på båten de skulle bli med.

Flere som venter

Så var vår båt klar


Malacca var under kolonitiden både under portugisisk og britisk kontroll. Nå fortalte guiden om historien, mens vi så på bebyggelsen langs kanalene. En svært interessant båttur.

Langs kanalen, her ser
vi toget passerer


Fint ved kanalen
Bygg fra kolonitiden
En interessant båttur









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar