onsdag 7. juli 2021

På båtturer, del 2, juli 2021

 Nå skal jeg fortelle videre om forskjellige båtturer gjennom årene, og starter med første gangen vi var i Thailand. Vi landet i Bangkok, men ble kjørt i en time ut fra hovedstaden til et hotell som het Rose Garden hotell. Her skulle vi slappe av og komme oss etter den lange reisen. Alt på hotellet stod i rosenes tegn. En utrolig fin hage, og alt inne var i rosemotiv. Bildene på veggene var av roser, sofaene var blomstrete, og gulvteppene hadde rosemotiv. Vi skulle bare slappe av, men også bli med på en tur på elva rett ved, båten hadde vært en gammel risbåt. En fin tur, men det ble et stopp, for vi var på land og besøkte noen munker. 

Ved Rose Garden hotell  

Tur i gammel risbåt

Besøkte munker
Rett før middagen,
alt i rosemotiv

På rundturen i Kina var vi også i Guilin som har et helt spesielt landskap. Her ble det båttur på elva Li. Der var flere båter som fraktet turister som oss. Landskapet var unikt, det ble en opplevelse. Litt etter vi kom på land, hadde vi kjørt kun et lite stykke før bussen stoppet så den som ville kunne gå ut og hilse på to bønder.

Unikt landskap

Vi møtte flere båter
Fra elva Li
En flott båttur
Jeg hilser på to bønder
i Guilin

Da jeg bodde på Sunnmøre, hadde vi et vakkert landskap rundt oss. Rett nedenfor huset var bukta, og  landskapet speilet seg i den i sommerhalvåret når været var på sitt fineste. Her var mye fint å se når en tøffet rundt med snekka.

En av holmene

En annen rett ved


 Et vakkert landskap
også for båtturer

I 2009 ble det familieferie i Stettin, og da ble det båttur på kanalene i området. Det var romslig om bord, så det ble servering på turen. Det var flott vær og en koselig tur.

Familieferie, her i hagen
Føreren og lillegutt som 
nå en stor gutt

Fint på kanaltur

I en pause matet
Dina svaner

Så fra reisen i Peru i 2017. Vi var kommet til Puno i Sørøst Peru. Fra Puno skulle vi på båttur til en sivøy på Titicacasjøen. Det ble litt av en opplevelse. Vi var på land på en sivøy og så hvordan folk levde. Vi kunne også få bli med på en rotur i deres type båt, det ville jeg sjølsagt prøve. Det ble en tur som gjorde inntrykk.

Full fart mot sivøyene

Vi er ved sivøya
Vi var også på land
Jeg ble rodd i en av
deres lokale båter


Til slutt for denne gang  skal jeg ta med en tur vi var på med egen fritidsbåt på starten av 2000- tallet. Vi brukte sommerferien til å blant annet gå Telemarkkanalen. Vi startet ved Skien, og gikk slusene oppover. Vi var heldige og hadde nydelig vær. På vei oppover måtte vi iblant vente på tur, et sted kom da akkurat en rutebåt som gikk der. Vi overnattet blant annet på et svært idyllisk sted som het Lunde. Så gikk vi til enden av kanalen som heter Dalen. Derfra tok vi samme rute tilbake. Det ble en interessant og spesiell tur.

Vi venter på tur

 Vi ser i båten som
kommer etter oss
Lunde, en idyllisk plass

På turen tilbake, vi
ser i båten foran oss






    






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar