onsdag 14. juli 2021

Båttur til Bygdøy, juli 2021

I går på onsdag, var jeg med på en båttur til Bygdøy, men gikk ikke på land der, det var kun båtturen som var planen. Det var nydelig vær, og jeg møtte en fra familien i Bjørvika. Det var mange som spaserte ved, og oppe på Operaen. Sør for operaen ligger Operastranda som nettopp var åpnet for publikum, og der var stappfullt.

Ved Operaen


 Fra Operastranda

Stappfullt med folk

Nå gikk vi mot båten som går hver time, nå skulle vi ta en tur kl. 16.00. Vi la fra kai og startet turen, vi passerte skulpturen som ligger nær Operaen. Skulpturen skal forestille isflak som er trykket på kant.
På vei mot kaia passerte vi Munchmuseet som ligger ved Akerselvas utløp.

Ser mot Munchmuseet

Skulpturen i sjøen

Vi så tilbake på Operaen og det nye Deichmanske bibliotek og til Ekebergåsen og Sørenga. Videre passerer vi Aker Brygge. Det var stille og fint på sjøen.

Utsikt mot blant 
annet Operaen

 
Utsikt mot Ekebergåsen

Videre passerte vi Aker Brygge og så Holmenkollen i bakgrunnen. Vi så Rådhuset og Akershus slott og festning, kjente bygg i landskapet. Vi passerte også Astrup Fearnley museet. 

Aker Brygge

Kjente bygg
Astrup Fearnley museet

På Bygdøy gikk noen av båten, og noen kom om bord. Men vi skulle bare ta båtturen, og nå returnerte vi tilbake. Jeg syntes det var en kjekk liten båttur som om lag tok samlet en time. Nå gikk vi til Munchs brygge, der gikk vi til leiligheten, og nå en ventet med middag.

Denne båten
fulgte vi

Fra Munchs Brygge

Joni slappet av etter en
tur hun hadde vært på

Nå ble det middag med lasagne og pasta, det smakte godt. Så en stund med avslapning på balkongen. Da ble det druer og annen frukt. Her er fin utsikt, og mange padlere passerte. Da jeg tok bussen tilbake, gikk jeg av på Bryn. Jeg visste at to unge damer satt ute i en hage der, og nå møtte jeg opp. Det var varmt og fint. Etter en stund kjørte Dina meg hjem, og dro videre med en av de unge damene som også skulle hjem. Dessverre tok jeg ikke bilder på siste stoppet, der de satt og koset seg med lekker fingermat. Samlet en strålende tirsdags ettermiddag og tidlig kveld.

Nydelig middag
Fine roser på balkongen
Utsikt fra balkongen

Så kom padlerne

De passerte begge veier


  


 

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar