tirsdag 1. februar 2022

Avalutning på januar 2022

 I dag starter vi på februar, men her skal jeg først se på avslutningen av januar. Først litt om januarværet. 18. januar var fullmåne, men da skyet vær. Men kvelden etterpå så jeg månen og tok bilde fra balkongen. Lørdag 22 januar var himmelen om kvelden pyntet med kvite skyer. På søndagen 23. 1 var det skodde, men dagen etter var kaldt, og da så trea ut som sølvfarget. Mandag 25. januar var det et flott morgengry sett fra balkongen.

Nesten fullmåne sett fra balkongen


Lørdag 22. 1 pyntet kveldsskyer opp


 Søndag 23. 1 var skodde, her sett fra verandaen


Dagen etter var det frost, trea så sølvfarget ut,
sett fra balkongen


  Morgengryet sett fra balkongen
 25. januar  kl. 09. 30

 Lørdag 29. januar skulle vi flere fra familien spise middag sammen på en restaurant i Oslo, men først møtte vi hos familie på Munchs Brygge, for restauranten lå kun et par gater oppe i Barkoden. Her satt vi en liten stund før vi spaserte til restauranten.

Samlet oss på Munchs Brygge

En av forsamlingen

Vi gikk til Restaurant Vaaghals som eies av den kjente kokken Brimi, og av den tidligere skikongen Oddvar Braa. Bordet stod klart, vi tok plass, og så kom rett etter rett. Først fire retter, så kom en kvilerett.

Inngangen til Vaaghals

  Første rett var skinke fra Tønsberg, flere typer brød, knekkebrød med karamellisert fløte, Rørossmør og kyllingpaté. Fulgt av vin fra Østerrike. Rett 2 var kalvebryst fra Gol, servert på vaffel. Her spansk vin. Rett tre var fylt potetpute, og rett 4: Byggotto fra Skjåk, og fritert skreitunge. Så kom en kvilerett, nå skulle vi slappe av litt med Limesorbet.

1. rett: Skinke og tilbehør

  2. rett: Kalvebryst på vaffel

 Rett nr. 3: Stekt og fylt potetpute


Rett 4: Byggotto fra Skjåk

Rett 5: Kvileretten Limesorbet


Nå ble det et lite pusterom så en kunne slappe av og prate, samt se oss rundt i lokalet. Der ble etter hvert så godt som fullt i restauranten. Men etter en stund startet serveringen av de neste rettene.

Inne i Vaaghals
Fra restauranten, nå
nesten fullt

Rett nr. 6 var bakt skrei fra Lofoten. Den ble servert på to store fat, derfra forsynte vi oss. Vi var åtte personer, og på hvert fat var til 4 personer. Siste to retter var desserter. Først mørk sjokolade og solbær. Til slutt "søte fristelser" som var var fire små lekkerbiter. Til hver rett fikk vi en skvett med vin som passet godt til. Det ble en god middag og en hyggelig kveld.

Rett 6: Bakt skrei fra Lofoten
kom på serveringsfat

  Det smakte godt

Rett nr. 7: Desserten
Mørk sjokolade og solbær

Rett nr. 8: desserten Søte fristelser, herfra forsynte
vi oss. Samlet en god middag


 I dag starter vi på en ny måned, februar. Den siste vintermåneden. Jeg bladet om på kalenderne, og først ser vi en av de søte små hundene som skal bli førerhund, den andre viser et fint landskap. Det er malt med en pensel i munnen, det er fabelaktig godt gjort. Så får vi se hva februar har å by på.

Skal bli førerhund
Svært godt gjort





 
 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar