lørdag 29. januar 2022

Avistegninger, januar 2022

Da er det tid for avistegninger igjen. De tegnerne som illustrerer ting som skjer i tiden, er svært flinke. Det ser ut som de leser teksten, så har de situasjonen i hodet momentant. Politikerne får sjølsagt gjennomgå, men er en på toppen så må en regne med det. Det meste er humoristisk, men har en liten snert. Den første handler om diskusjonen rundt hvem som skal bli ny, norsk sentralbanksjef. Teksten sier noen har spist middag sammen, vært på hyttetur, og på seminar, hjulpet med eiendomstransak   saksjoner, diskutert ansettelser, og løftet fram en statsminister,

Her to av personene


  Det har vært mye i media om strømprisene i det siste, og det er ikke noe rart, for strømmen har vært svindyr. Bildet under har teksten: Selvsagt er folk rasende over strømprisen. Videre: Det haster å finne en varig løsning.

Spesiell løsning


Neste handler om forholdet mellom Russland og Kina. Teksten er: Lykken er en varm favn i en kald krig. Videre står: Konflikten med Vesten setter fyr på bromansen mellom Putin og Xi. (Det er ikke feilskrevet).

Morsom løsning på bildet


  Så mer om strømmen. Overskrift: Dyr strøm og kaldt hus? prøv rockering! Videre: Strømmen bør ikke  være så dyr som nå. Eller så billig som i 2020.

Tegningen



Teksten til neste bilde: 100 fine dager (utenfor regjering). Videre stod: 100 dager med ny regjering. Hvem er kommet best ut? Han som ikke ble med.

Sånn så tegneren det


 Neste er noe helt annet. Overskriften var: Verdens tristeste fiskehistorie. Videre stod: Vi utøvde omsorg som om denne fisken skulle vært vårt eget barn. Men livet stod ikke til å redde.

Her er tegningen

 

 Så til et annet tema. Overskrift: De virkelige konservative har gitt opp. Videre: Tre kandidater kjemper om å få etterfølge Atle Sommerfeldt som biskop i Borg. Sier det noe om Den norske kirkes situasjon? Jeg har laget overskriften under.

Hvem får mest stemmer? 


Neste overskrift er: Kanskje tid for maktskifte i Ungarn. Videre: Motkandidaten lignet litt for mye.  Viktor Orban må finne på nye triks. Korrupsjonen er et av Viktor Orbans store problemer. Her ligger han som han reder.

Tegningen sier sitt


Tegningen under har  denne overskriften: En uløselig floke på havets bunn. Videre: Ledningen er klar til bruk. Så hvorfor ligger den tom mens prisene på gass er skyhøye?

Tegningen


Neste overskrift er: Foretak og farvel til Ullevål. Videre: Tenk om demokratiet fikk drive på gamle måten. Da hadde det ikke vært lett å nedlegge Ullevål sykehus.

Tegnerens løsning


 Overskriften til neste bilde var: Freden foran rentefoten. Og videre: Jens Stoltenbergs viktigste tid er nå. Personlig vil jeg legge til at jammen har han som NATOS sjef hatt mye å styre med i den senere tid.  

  Avistegningen


Det har blitt skrevet en del om hyttebyggingen i det siste. Mye foregår bak kulissene. Avisens overskrift var: Noe er råttent i hytteland. Videre: Den norske hyttedrømmen har blitt et uappetittlig gullrush. Og: Det må ikke være slik at noens hyttedrøm blir andres mareritt.

Tegneren så det slik


 Torsdag 27. januar var den internasjonale minnedagen for holocaust, folkemordet begått mot jødene. I den anledning var overskriften i Aftenposten slik: Det allmenne i holocaust. Videre.  Ble Anne Frank forrådt av en annen jøde? Hva forteller det i så fall om mennesket? Lenger nede i avisteksten står at teoriene om dette er mange. Hvordan kunne gjemmestedet plutselig oppdages etter to år. Noen mener en familiefar prøvde å redde sin egen familie. Personlig vil jeg legge til at vi vet i alle fall med sikkerhet at over 6 millioner jøder ble drept under Andre verdenskrig, grunnen var at de var jøder. En forbrytelse så stor at en har ikke ord for det. Må nazismen aldri nå fram i Norge. Vi er ikke et sånt stupid folk. Det må være noen få lettlurte sjeler som har vansker med å tenke sjøl. 

Avistegningen om temaet




  

Lenger nede i teksten står at teoriene  om dette 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar