lørdag 8. januar 2022

Avistegninger, 8,1-22

Som jeg har sagt før, synes jeg at avistegninger kan være artige. De som tegner er svært dyktige, og tar ofte en sak rett på kornet. De fleste av tegningene er fra før jul, et par fra det nye året. Første tegningen har teksten: Kunst er ikke som poteter, verdien gir ikke seg selv. Må kunsten bli mer samfunnsrelevant?

Her er tegningen


I teksten til neste tegning står: Moteordet mangfold, hva legges i det? Det som etterspørres er visse minoritetspersoner med et visst perspektiv. Alle slags virksomheter undersøker nå dette. Men de stusser nå på hva som menes egentlig.

Illustrasjonen


Nobels Fredspris i 2021 gikk til journalisten Maria Ressa fra Filippinene. og til den russiske redaktøren Muratov, for deres modige kamp for ytringsfrihet. Men teksten til tegningen mente at mer måtte til for å møte det vi ser på bildet.

Her er illustrasjonen


Teksten til neste bildet var tredelt: 1) Konkurranse med Kina er bra. Første verdenskrig ga verden menstruasjonsbind. Kanskje en ny kald krig kan løse energikrisen. 2) Kina har testet ut hypersonisk våpen. Det betyr at de snart har fly som kan fly minst fem ganger lydens hastighet. 3) Kina har på tre tiår gått fra å være et land i bakevjen til å være et av verdens fremste produsent av ny teknologi, det gir verden mer å hanskes med.

Tegneren så det slik


Overskriften til teksten var: Med skjellsord mot historien, videre: Mens historiens hjul ruller videre, skjeller ekspresidenten ut Netanyahu, "fuck him", raser USAs ekspresident.

Tegningen som fulgte


Teksten til neste tegning var mellom annet: De tolerante skjønner ingenting. Vi er likevel enige om det liberale demokrati, det skal være folkestyrt, basert på kunnskap og debatt.

Bildet

Tekst til neste tegning: Hun omtales som den mektigste kvinnen i Storbritannia. Innvandrerpolitikken hennes er beinhard. Forbildet er Margaret Thatcher. Kan "Jern- Patel" bli ny statsminister?

Slik så tegneren det

Overskriften til neste bilde var: En hard pakke til barna. Veldig hard. Videre: Det viktigste denne julen: Sørg for at skolen åpner igjen 3. og 4. januar.

Tegningen

Neste tittel var: "Slipp pandemien løs, det er jul (igjen)!". Under stod: Forebygging av risiko er ikke det samme som hysteri,

Slik så tegneren det

Siste tegning er fra dagens avis. Overskrift: Kampen mot russiske løgner viser vestlig svakhet. Videre stod i ingressen: Tyskerne vil stanse russisk desinformasjon på tysk, men sliter. Når russerne fram også i Norge?

Tegneren så det slik




 


 

 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar